A-
A+

Mardrömsstart för Grant – på 127:e plats

Linn Grant under den första rundan av Scottish Open.
Linn Grant under den första rundan av Scottish Open.
GolfTT

Första rundan i Scottish Open – genrepet inför nästa veckas British Open – blev ingen höjdare för Linn Grant som ligger på delad 127:e-plats efter 18 hål.

Annons

Annons

23-åringen inledde allt annat än bra med dubbelbogeys (tre totalt) och bogeys (två totalt), för att sedan spela upp sig något. Det blev totalt 77 slag för Grant, fem över par vilket gör att hon placerar sig på en delad 127:e-plats och måste spela upp sig rejält under fredan för att inte missa helgens avslutade rundor.

"På tolvan, boll borta, jag slog in den i en buske. Sedan gör jag inte så mycket dåligt, förutom ett fel klubbval. Jag slår ett fel klubbval som jag dra lite vänster och den blir extra lång och så hamnar den skitdåligt i tjock ruff och därifrån slår jag tre slag, man skall inte vara där. Lång på hål 15", säger Linn Grant i ett uttalande från Svenska golfförbundet.

Grant har vunnit två gånger på Europatouren i år, bland annat tog hon hem mixedtävlingen i Halmstad i juni.

Bättre för Nordqvist och Sagström

Bättre gick det för regerande British Open-mästaren Anna Nordqvist som gick runt på två slag under par, vilket gör att hon är sex slag bakom sydkoreanskan Choi Hye-Jin som leder tävlingen på åtta under par.

"Jag slog bollen otroligt bra i dag, men det var tufft på greenerna. Där missade jag åtta puttar innanför tio feet (omkring tre meter). Så det var en tuff dag på greenerna. Överlag så tror jag att jag bara missade en green. Det är väl allt man kan önska sig och förhoppningsvis kan jag sätta några fler puttar i morgon", säger Nordqvist.

Annons

Annons

"Ösregnet kom"

Madelene Sagström gick också de första 18 hålen på banan Dundonald Links på två under par och delar 32:a-platsen med bland andra Anna Nordqvist.

"Det gick bra tills det började regna. Jag har spelat ganska bra, tappade lite rytm när ösregnet kom. Men överlag helt okej, ganska nöjd", säger Sagström.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.