A-
A+

Mardrömsstart på trippelmöte för Minnesota

Kaapo Kähkönen hade det svettigt i Minnesotaburen.
Kaapo Kähkönen hade det svettigt i Minnesotaburen.
IshockeyTT

Minnesota möttes av en rejäl kalldusch i första matchen av tre mot St Louis. Hemmalaget körde över Minnesota och vann med förkrossande 9–1.

Det var en dålig match, sammanfattar Minnesotas Jonas Brodin.

Annons

Annons

Annons

Annons

St Louis hade inga bekymmer att besegra Minnesota, och redan i öppningsperioden stod det klart att hemmalaget inte tänkte hålla tillbaka. På arton skott sattes fyra mål, och Minnesotas Zach Parise gjorde gästernas enda mål för kvällen, dryga sju minuter in i matchen.

Jag vet inte vad jag ska säga. Det här är inte vi. Vi kom inte ut förberedda tror jag. Det var en dålig match, säger Jonas Brodin vid presskonferensen efter matchen.

"Pinsamt"

St Louis Ryan O'Reilly fick göra NHL-karriärens andra hattrick och noterades dessutom för en assist. Jaden Schwartz blev tvåmålskytt. Finländske målvakten Kaapo Kähkönen fick stå matchen ut i Minnesotaburen och lyckades rädda 29 skott – men nio gick in.

Det var ingen rolig upplevelse. Det var pinsamt för egen del, säger Kähkönen.

Brodin tycker inte att den 24-årige målvakten behöver bära alltför stor del av skammen.

Det är tufft att se. Han har spelat bra den senaste tiden. Vi hjälpte honom inte så mycket, eller inte alls, i dag, säger Brodin.

Annons

Annons

Ny chans

Minnesota fick minst sagt en mardrömsstart, och redan natten mot söndag svensk tid möts lagen igen i Saint Louis, och en tredje gång natten mot tisdag, den gången i Minnesotas hemstad Saint Paul. Men Brodin tycker att det är en bra sak.

Speciellt efter en sån här match är det bra att vi spelar i morgon, så att vi kan glömma bort den här matchen och komma tillbaka till vårt spel.

Så, vad ska Minnesota göra för att inte historien ska upprepas?

Vi i försvaret måste vara tätare och klämma åt dem mot sargen lite bättre när de kommer in i offensiv zon, och vara beredda, säger Jonas Brodin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?