A-
A+

Marie Mandelmann siktar mot finalen

Marie Mandelmann är peppade inför lördagens omgång av 'Let's dance', där hon tävlar tillsammans med Jonathan Näslund.
Marie Mandelmann är peppade inför lördagens omgång av "Let's dance", där hon tävlar tillsammans med Jonathan Näslund.
TvTT

Kroppen är i toppform och lusten att fortsätta att utveckla dansen är det inget fel på. Men som sista kvinna i tävlingen grubblar Marie Mandelmann över varför tjejerna har rykt i "Let's dance".

De dansar ju inte sämre än killarna, säger hon.

Annons

Annons

Kroppen håller fint, konstaterar Marie Mandelmann - men dansen den här veckan, tillsammans med Jonathan Näslund, är en av de svåraste hon gjort.
Kroppen håller fint, konstaterar Marie Mandelmann - men dansen den här veckan, tillsammans med Jonathan Näslund, är en av de svåraste hon gjort.
Marie Mandelmann vill inspirera andra kvinnor i hennes ålder att börja dansa. Till höger danspartnern Jonathan Näslund.
Marie Mandelmann vill inspirera andra kvinnor i hennes ålder att börja dansa. Till höger danspartnern Jonathan Näslund.

Veckans tema är Broadway – räkna med att det blir musikal för hela slanten när de kvarvarande dansarna går in på upploppet i lördagens program.

Marie Mandelmann och hennes danspartner Jonathan Näslund har nyligen ökat antalet träningstimmar från två till åtta per dag, men kroppen håller fint.

Jag fick en bristning i en höft för några veckor sedan och det gjorde jätteont. Men nu har jag fått hjälp med den. Annars har min kropp mått hur bra som helst. Mina kollegor här har det nog värre, de har mycket träningsvärk och sträckningar. Jag är ändå van vid att jobba med kroppen. Det var bara otur att det small till med höften, säger Marie Mandelmann på väg in till träningen i Frihamnen i Stockholm.

"Känns ibland oöverstigligt"

TT: Hur känns det mentalt då?

Jag har en jättesvår dans den här veckan, en av de svårare. Det är jätteroligt men det är en utmaning som ibland känns oöverstigligt att klara av, just det här att vi ska lära oss en dansstil som dansarna har tränat på sedan barnsben, säger Marie Mandelmann och fortsätter:
Jag kan se hur bra det skulle kunna vara och sedan ska jag gå in och göra det på en mycket lägre nivå, det där har jag svårt att acceptera.

Träningen, att få testa de olika danserna beskriver Marie Mandelmann som den största behållningen med sin medverkan i "Let's dance".

Sändningarna, det är något helt annat. När det drar i gång är det som en stor cirkus. Men det är väldigt tråkigt att lämna folk. Speciellt nu när Mouna åkte sist, och jag insåg att alla tjejer utom jag har åkt. Det väcker tankar, vad står det för? De dansar ju inte sämre.

Annons

Annons

"Är ganska gulliga"

TT: Har du någon teori om varför?

Tja, de här killarna är ju ganska gulliga, kan det vara det?, säger Marie Mandelmann och skrattar.

Till vardags är Marie Mandelmann lantbrukare och känd från TV4-programmet "Mandelmanns gård" där hon och maken Gustav visar upp livet på sin gård Djupadal på Österlen. Att plötsligt vara en av profilerna i ett annat tv-program, på egen hand, har varit en omställning.

Vi har inte varit ifrån varandra förut. "Let's dance" är en bubbla men det är livet på gården också. Jag var nere i söndags och spelade in, det var som att hoppa in i min andra bubbla vilket var så förvirrande och superstressande, för jag älskar ju det livet också. Men jag visste ju att jag skulle tillbaka och dansa när jag stod där mellan höbalarna.

TT: Vad har du för målsättning framåt?

Det är klart att jag skulle vilja stå i final. Framför allt vill jag inte gå miste om chansen att få nosa på fler danser, jag tycker att det är så roligt. Och jag hoppas att jag kan inspirera andra kvinnor till att våga, och att börja dansa även i min ålder.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.