Martin Olsson stoppas från landslagsspel

Martin Olsson i Helsingborgs 3–1-seger över Djurgården. Nu stoppas backen från landslagsspel.
Martin Olsson i Helsingborgs 3–1-seger över Djurgården. Nu stoppas backen från landslagsspel.
FotbollTT

Martin Olssons Helsingborg har drabbats av fyra coronafall i truppen.

Nu stoppas Olsson från fotbollslandslagets Nations League-samling, skriver Svenska fotbollförbundet på sin webbplats.

"Det är stor skillnad att spela en match i allsvenskan utomhus i två timmar jämfört med att befinna sig i en ”landslagsbubbla” i tio dagar", säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Annons

Annons

Beskedet kom sent på söndagskvällen och det är landslagsledningen som tagit beslutet.

Svenska fotbollförbundet skriver:

"Med hänsyn till risken för smittspridning har landslagsledningen beslutat att återkalla uttagningen av Martin Olsson till samlingen och matcherna i Nations League mot Frankrike och Portugal".

Landslaget samlas på måndagen för matcherna mot Frankrike (på lördag) och Portugal (tisdag den 8 september), som båda spelas på Friends arena.

Martin Olsson spelade i Helsingborgs 3–1-seger mot Djurgården på söndagen i en match som HIF försökte få uppskjuten.

Svenska fotbollförbundets tävlingsnämnd sade dock nej, trots att Smittskydd Skåne rekommenderat Helsingborg att tills vidare upphöra med fotbollsverksamheten.

Jag är frisk och det är därför jag spelade i dag. Jag gjorde två assist och sen fick jag samtalet när jag kom hem och de sa att de inte ville riskera att jag skulle med på grund av att många i laget har det, och att det kan ta 14 dagar innan man får symtom. Såklart kan jag förstå det också, men det är surt, säger Olsson till Aftonbladet.
Jag trodde verkligen att det inte skulle vara något problem att komma men jag tror landslagsledningen gick igenom allting och tyckte väl att det var bäst att inte ta den risken. Speciellt när man är inlåst i ett hotell i X antal dagar.

"Jag har pratat med Martin i kväll. Både han och jag tycker det är jättetråkigt, men han har full förståelse för beslutet", säger förbundskapten Janne Andersson på förbundets webbplats.

I nuläget kommer ingen ersättare att kallas in, skriver förbundet.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons