A-
A+

Marvelplanen klar för de närmaste åren

Angelina Jolie blir superhjälte i 'Eternals'. Arkivbild.
Angelina Jolie blir superhjälte i "Eternals". Arkivbild.
FilmTT

Marvel berättar mer om sina filmplaner för de kommande åren i en ny trailer, där flera uppföljares titlar och premiärmånader presenterades.

Annons

Annons

Annons

Annons

Scarlett Johansson repriserar sin roll som 'Black Widow'.
Scarlett Johansson repriserar sin roll som "Black Widow".

Efter dryga året utan Marvelfilmer börjar den Disneyägda studion nu se ljuset i tunneln. Och kan man inte få nog av superhjältar i alla färger och former så är det ljuset snudd på bländande, när studion inleder sin så kallade fas fyra med en rad nya filmer.

I ett nytt klipp visar Marvel upp vad man har i görningen fram till 2023. Först ut är uppskjutna "Black widow" med Scarlett Johansson i juli.

Nya hjältar…

Sedan är det dags för en ny hjälte att göra entré, nämligen kung-fukunnige Shang-Chi i "Shang-Xhi and the legend of the ten rings" med Simu Liu. Filmen har amerikansk premiär den 3 september.

Angelina Jolie bär ett halvgenomskinligt svärd i "Eternals", en ny filmbekantskap med premiär 5 november. För regin står nyligen Oscarsprisade regissören Chloé Zhao ("Nomadland).

Annons

Annons

…och gamla

Och innan året är till ända dyker "Spider-Man: No way home" upp.

In på nästa år syns Benedict Cumberbatch i "Doctor Strange in the multiverse", premiär den 25 mars, följt av tredje filmen med Chris Hemsworths Thor i "Thor: Love and thunder den 6 maj.

Marvel kommer inte att låta framlidne Chadwick Bosemans rollfigur Black Panther ersättas med någon annan skådespelare, men en film i det fiktiva afrikanska landet Wakanda blir det ändå, då "Black Panther: Wakanda forever" har premiär den 8 juli nästa år. "Captain Marvel" får en uppföljare i form av "The Marvels" i november nästa år.

Marvels planer sträcker sig åtminstone fram till 2023, då "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" kommer i februari, "Guardians of the galaxy vol. 3" i maj och någon gång därefter kommer ytterligare en nystart för "Fantastic four".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?