A-
A+

Matchstraffen sänkte Oskarshamn

Simon Ryfors gjorde sitt 24:e mål för säsongen när Rögle slog Oskarshamn med 4–1. Arkivbild
Simon Ryfors gjorde sitt 24:e mål för säsongen när Rögle slog Oskarshamn med 4–1. Arkivbild
IshockeyTT

Det är en klyscha men allt som oftast också en sanning.

I utvisningsbåset vinns inga hockeymatcher.

JC Lipon och Andrew O'Brien kom inte ens dit. Det var raka vägen till omklädningsrummet efter matchstraffen i samma byte.

Annons

Annons

Kurret i slutet av den andra perioden sänkte bottenlaget Oskarshamn i Ängelholm.

I spel fem mot tre i fem minuter gick Rögle fram till 3–1 med sekunden kvar till pausen. 47 sekunder in i sista perioden kom 4–1.

Målskytt båda gångerna: Adam Tambellini.

Rögle vann till slut med 5–1 (Olli Palola).

Crosscheckade Brithén

O'Brien fick lämna isen för vad domarna ansåg var en huvudtackling. Reprisbilderna visade att kanadensaren inte träffade huvudet på Anton Bengtsson.

Det är en schysst tackling, hade han träffat huvudet hade jag sagt det. Det är är skittråkigt. Vart är vi på väg? säger Oskarshamns Nichlas Torp sedan han tittat på C Mores reprisbilder.

Däremot kan Lipon, i sin debut efter ankomsten från Dinamo Riga, inte med bästa vilja i världen ha något att invända mot att hans crosschecking träffade Ted Brithén i ansiktet.

Det ryckiga och ständigt ommöblerade spelprogrammet på grund av utbrott av covid-19 gav Oskarshamn ett nära två veckor långt speluppehåll.

Annons

Annons

Tog ledningen

Rostigt i matchinledningen? Inte alls.

Jag tycker att vi öppnar starkt, har mycket speed, men Rögle kommer tillbaka och får många, långa anfall på oss, säger Filiph Engsund till C More.

Efter halva första perioden gav han Oskarshamn ledningen. Backen Philip Samuelsson fångade upp pucken vid blå linjen, spelade till Engsund som framför kassen pillade in 0–1 i Ängelholm.

Jag vet inte om "Phille" ser mig eller chansar, men jag tar emot och lägger in den. Jäkla skönt, det var ett tag sedan, säger Engsund som hittade rätt för första gången sedan i mitten av oktober.

Trots den starka säsongen så här långt har Rögle varit oförmöget att få hål på Oskarshamn i numerärt överläge i de tidigare mötena.

Inte den här kvällen. Tre mål kom i powerplay.

Brithéns första

Finländaren Kim Strömberg fick två minuter för slashing. Bara sekunder innan han fick lämna syndabåset presenterade sig Ted Brithén som målskytt på nytt i moderklubbens dress.

Brithén anslöt nyligen från Bern i den schweiziska ligan – och i sjunde matchen i återkomsten kom den första fullträffen, med mindre än tre minuter kvar av den första perioden.

Simon Ryfors är desto vanare än Brithén att se sitt namn bland Rögles målskyttar. Säsongens 24:e mål kom omgående i mittenperioden. Ryfors stötte från nära hål in Dennis Everbergs fina, precisa passning.

När matchen stod och vägde kom matchstraffen. Oskarshamn är fortsatt precis ovanför tabellens understa streck. Rögle leder serien i jakten på bonusmiljonen, fyra poäng före Växjö som har två matcher mindre spelade.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!