Matias Varela i Ridley Scotts nya serie

Matias Varela spelar den religiösa krigaren Lucius i Ridley Scott-produktionen 'Raised by wolves'. Arkivbild.
Matias Varela spelar den religiösa krigaren Lucius i Ridley Scott-produktionen "Raised by wolves". Arkivbild.
TvTT

När Matias Varela spelade in sin första science fiction-serie gjorde han det med en regissör "från en annan tid".

Bakom HBO:s "Raised by wolves" ligger Ridley Scott.

Annons

Annons

Annons

Annons

Någonstans långt in i framtiden har ett krig mellan troende och ateister förstört allt liv på jorden. Två androider skickas ut till planet Kepler-22b för att uppfostra världens sista ateistbarn, medan de religiösa efter segern i kriget har gett sig av i ett stort rymdskepp.

Matias Varela spelar en av de troende soldaterna i den nya Ridley Scott-produktionen, en soldat som måste slåss mot androiderna i religionens namn. Han beskriver "Alien"-regissören som en idol och hjälte från barndomen.

Han känns som en magnat, typ en chef från en annan tid. Min upplevelse är att man inte jobbar så mycket med honom som åt honom, om det säger någonting, berättar Matias Varela.

"En ton av samtid"

Det är den amerikanske manusförfattaren Aaron Guzikowski som ligger bakom berättelsen.

Jag tror definitivt att han har låtit sig influeras av hur världen ser ut i dag. Sedan har han kanske lagt på en ödesmättad , dystopisk syn på det hela, som Ridley har gått i gång på. Bra konst ska man ju alltid hitta en ton av samtid i, säger Matias Varela.

Han har tidigare varit med i actionfilmer som "Assassin's creed" och "Point break", men det här är Varelas första science fiction-roll. Mycket av förberedelserna handlade om att göra sig redo för själva genren.

Det är sci-fi – kommer man att stå framför en grön vägg och låtsas att en tennisboll är ett monster? Det vet man inte förrän man kommer dit, säger Matias Varela.

Annons

Annons

"Elda på skiten"

Men inspelningen visade sig vara raka motsatsen till Matias Varelas farhågor. På plats i Sydafrika byggde produktionen upp verkliga och påkostade konstruktioner i stället för greenscreens, under en vanlig arbetsdag kunde uppemot 1000 personer arbeta.

När det brinner i ett avsnitt tänder de eld på hela jävla skiten för att få de bilderna, det är inte på låtsas på det sättet, säger Matias Varela.

Om en månad åker han tillbaka till Sydafrika för att spela in den andra säsongen av serien.

Jag är väldigt glad över att de tycks vara tillfreds med min insats, jag får göra ganska mycket grejer som är väldigt spelbara i andra säsongen, säger han.

Men vad som händer i den uppföljande säsongen vill han inte gå in på.

Nej, då får jag säkert sparken, alla är utbytbara!

"Raised by wolves" har premiär den 16 december på HBO Nordic.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons