A-
A+

Matt Damon: "Det är varje förälders mardröm"

Den amerikanske skådespelaren Matt Damon är på plats vid filmfestivalen i Cannes. Han spelar huvudrollen i filmen 'Stillwater' som har premiär på festivalen. Arkivbild.
Den amerikanske skådespelaren Matt Damon är på plats vid filmfestivalen i Cannes. Han spelar huvudrollen i filmen "Stillwater" som har premiär på festivalen. Arkivbild.
FilmTT

Att Matt Damon själv har barn gjorde att han kunde närma sig rollen i "Stillwater" på ett mycket mer känslomässigt sätt.

I filmen spelar han en pappa, vars dotter sitter i fängelse i Marseille, och som gör sitt yttersta för att få henne fri.

Annons

Annons

'Stillwater' är regisserad av Tom McCarthy. Arkivbild.
"Stillwater" är regisserad av Tom McCarthy. Arkivbild.
Alla föräldrar kan relatera till det här. När det gäller ens barn är man beredd att göra precis vad som helst, säger Matt Damon.

"Stillwater" är regisserad av Tom McCarthy, som för några år sedan vann en rad priser för tidningsfilmen "Spotlight". I "Stillwater", som har premiär på filmfestivalen i Cannes, berättar han om oljearbetaren Bill.

"Varje förälders mardröm"

Bill bor i delstaten Oklahoma och har en mycket ansträngd relation till sin dotter. Hon sitter i franskt fängelse för att ha mördat sin flickvän, men hävdar att hon är oskyldig. Bill reser till Frankrike för att försöka hitta den man som dottern hävdar är den egentliga mördaren.

Det låter lite som en blandning av "Taken" och actionfilmerna om Jason Bourne, men enligt Matt Damon är "Stillwater" något annat.

Bill är helt vilse när han kommer till Frankrike. Han kan inte språket, han vet inte vad han ska göra. Som förälder är det så lätt att leva sig in i situationen. Det han upplever är varje förälders mardröm.

Matt Damon får medhåll från regissören Tom McCarthy.

Filmen handlar om väldigt mycket. Inte minst om hur resten av världen ser på oss amerikaner, om vad den här killen har med sig när han kommer för att hjälpa sin dotter. Handlar det om vad som är rättvisa? Nja, jag tycker att det mer handlar om moral.

Annons

Annons

Sympatiserar med Bill

För att komma nära rollen som Bill, och för att kunna bygga den, tillbringade Matt Damon tid med oljearbetare i Oklahoma.

Alla jobbar i oljeindustrin i Oklahoma, den är deras levebröd. Alla röstade på Trump. Det var en ögonöppnare för mig att vara där. Bill är den han är, och jag känner väldig sympati för honom.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!