A-
A+

Matthew ger svenskorna chansen igen

Madelene Sagström får spela igen på söndagsmorgonen.
Madelene Sagström får spela igen på söndagsmorgonen.
GolfToledo, Ohio, TT:s utsände

Anna Nordqvist får som väntat förnyat förtroende ihop med Matilda Castren. Dessutom får Madelene Sagström chans att revanschera sig efter regelkontroversen när Solheim Cup fortsätter på söndagen.

Annons

Annons

Sagström var knäckt och kämpade mot tårarna efter lördagens bästboll på Inverness Club. Det var på 13:e hålet som domaren menade att Nelly Kordas boll nära hålet hade potential att trilla i och att svenskan därför tog upp världsettans boll för tidigt (sju sekunder i stället för de tio sekunder som regeln säger).

Amerikanerna tilldömdes segern på hålet och vann sedan också matchen. Händelsen stal mycket av efterspelet efter den första dagens spel i Ohio.

Jag är hundra procent säker på att Madelene inte för ett ögonblick trodde att bollen hade en chans att trilla i när hon plockade upp den, och jag tror ärligt talat inte att Nelly eller Ally (Ewing) trodde det heller. Det var ingen reaktion när Madelene tog upp bollen och kastade den till dem, säger Europas kapten Catriona Matthew.

"Avslappnad typ"

Det var en olycklig incident som lite grann förstör en så fantastisk dag med bra golf, förhoppningsvis kan vi lägga det bakom oss nu, säger Matthew.

Matthew är förstås nöjd med resultatet – ledning med hela 5,5–2,5 – så här långt. När Solheim Cup fortsätter med foursomematcher på söndagsmorgonen ger hon Madelene Sagström chansen ihop med Georgia Hall. De får möta Danielle Kang och Austin Ernst i den första matchen.

Jag är helt övertygad om att Madelene kan hantera det här, hon är en väldigt avslappnad typ. Helt klart var hon upprörd när det hände men hon kommer hinna lugna ned sig.

Annons

Annons

Imponerad av Nordqvist

Att Sagström ersätter Céline Boutier bredvid Hall är den enda ändring jämfört med den framgångsrika foursomeuppställning som Europa matchade på lördagen.

Det betyder att Anna Nordqvist och Matilda Castren fortsätter ihop, de får nu möta Lizette Salas och Jennifer Kupcho.

Jag är väldigt imponerad (av Nordqvist och Castren). Anna kom hit efter att ha spelat fantastiskt och vunnit en major. Jag har knappt sett henne slå ett dåligt slag sedan vi kom hit, säger Matthew.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!