A-
A+

Mattias Ekholm flyttar till Edmonton

Mattias Ekholm har spelat färdigt i den gula Nashvilletröjan. Arkivbild.
Mattias Ekholm har spelat färdigt i den gula Nashvilletröjan. Arkivbild.
NHLTT

Nashville byter bort Mattias Ekholm. Den 32-årige backklippan flyttar till Edmonton.

Det kändes som att jag varit med om allt och sett allt, men tydligen inte, säger Ekholm till NHL:s sajt.

Annons

Annons

Mattias Ekholm har spelat hela sin NHL-karriär i Nashville i Tennessee. Han valdes i fjärde rundan 2009 och har spelat 719 seriematcher och 75 slutspelsmatcher i klubben.

När du spelat i den här ligan i tolv år, så känns det som att du upplevt allt och sett allt. Men tydligen inte, för jag har aldrig trejdats förr, säger Ekholm i ett webbintervju.
Jag har haft tolv jättebra år i Nashville, jag har fått två av mina barn här och allt har varit fantastiskt, men när jag nu tar nästa steg i min karriär så känns det som Edmonton passar jättebra, fortsätter svensken.

"Försöker passa in"

Edmonton är ligans kanske bästa offensiva lag, och det som gjort flest mål framåt den här säsongen. Men det är framför allt med de defensiva kvaliteterna som Ekholm kan göra skillnad.

Jag hoppas att jag kan bidra med mitt spelsätt, säger han.

Hur snabbt det kommer att gå att komma in i den nya klubben kan han av förklarliga skäl inte svara på.

Det här med att komma till ett nytt lag, jag antar att man kan prata om (att man är med om det i) VM, där det har känts ganska lugnt för mig. Jag försöker bara att passa in, spela mitt spel och vara mig själv. Jag hoppas att det blir rätt sömlöst.

Annons

Annons

Stor chans att vinna

Edmonton bytte nyligen bort finländske Jesse Puljujärvi till Carolina och fick i stället landsmannen Patrik Puistola. Nashville, som var inne i sitt första år i ett fyraårskontrakt med Ekholm, får kanadensiske backen Tyson Parrie liksom unge forwardshoppet Reid Schaefer, och en del bytesrättigheter.

I Edmonton får Ekholm sällskap av storstjärnorna Leon Draisaitl och Connor McDavid, två spelare han gärna slipper ha som motståndare.

Det är de två bästa spelarna i världen, att få vara i samma lag som dem är superspännande och Edmonton har också ett gäng andra killar som kan sätta pucken i mål. Det är något som jag verkligen ser fram emot som defensiv back. Om vi får till defensiven – där jag ska göra mitt – så har vi stor chans att vinna ishockeymatcher, säger Ekholm.

Ekholm spelade ungdomsishockey i Furudal och Mora, för att sedan göra två säsonger i Brynäs innan han korsade Atlanten. Med ett SHL-guld från 2012, samt ett VM-guld från 2018 i skåpet, hägrar fortfarande ishockeyns kanske finaste pris.

Han var nära 2017, då Nashville förlorade finalserien mot Pittsburgh.

Det här är en chans man bara får en gång i livet. Det är min karriärs största chans att få en Stanley Cup-ring, säger Ekholm.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.