A-
A+

Mbappé: Kommer aldrig över VM-finalen

Kylian Mbappé var tillbaka i ligafotbollen.
Kylian Mbappé var tillbaka i ligafotbollen.
FotbollTT-AFP

Kylian Mbappé blev hjälte i sin första match efter VM-besvikelsen.

Men finalförlusten mot Argentina är något han inte glömmer i första taget.

Annons

Annons

Snart två veckor har gått sedan Frankrikes förlust mot Argentina i VM-finalen i fotboll. Fransmännen är tillbaka i ligafotbollen och Kylian Mbappé och hans Paris Saint-Germain inledde med en 2–1-seger mot Strasbourg.

Men VM-finalen spökar fortfarande hos den 24-årige superstjärnan.

Jag kommer nog aldrig att komma över det, säger han.

Mbappé stod för ett hattrick i VM-finalen och satte även sin straff i straffläggningen. Mot Strasbourg blev han också målskytt från straffpunkten när han fastställde slutresultatet i 96:e minuten.

Det gör mig gott att komma tillbaka och vinna, säger Mbappé och berättar att han är mån om att VM inte ska påverka insatsen i klubblaget.
Som jag sade till mina lagkamrater, det finns ingen anledning till att klubben ska påverkas av landslagets misslyckande, det är två väldigt olika situationer, säger Mbappé.

Kylian Mbappé frågades efter matchen mot Strasbourg om Argentinas firande efter VM-guldet. Mbappé hånades på flera håll, bland annat flera gånger av Argentians målvakt Emiliano Martinez.

Men det är inget som bekommer Mbappé.

Deras firande är inte mitt problem. Man kan inte slösa energi på sådana småsaker, det viktigaste för mig är att göra mitt bästa för klubben, säger han till L'Équipe.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.