A-
A+

McDavid bäst – inget pris till Hedman

Edmonton Oilers Connor McDavid – dubbel framröstad som årets bästa spelare i NHL. Arkivbild.
Edmonton Oilers Connor McDavid – dubbel framröstad som årets bästa spelare i NHL. Arkivbild.
NHLTT

Connor McDavid har varit säsongens mest värdefulle spelare i den nordamerikanska ishockeyligan. Det tycker såväl ishockeyjournalisterna som kanadensarens medspelare i NHL.

Annons

Annons

Edmontons Connor McDavid stod för flest assist och näst flest mål under årets grundserie och vann poängligan klart före sin lagkamrat Leon Draisaitl. Nu har han röstats fram som vinnare av Hart Trophy, som den mest värdefulle spelaren i NHL, och till spelarnas pris Ted Lindsay Award.

Jag hade inte kommit nånvart utan mina lagkamrater. Vi har haft en så speciell grupp i år men tyvärr tog vi oss inte så långt som vi hade velat, säger McDavid, vars Edmonton åkte ut redan i första omgången av Stanley Cup-slutspelet, till nhl.com.

McDavid, som vann Hart Trophy även säsongen 2016/2017, röstades fram enhälligt, vilket var blott andra gången det inträffat i prisets 97-åriga historia. Förra gången var det Wayne Gretzky säsongen 1981/1982.

Ytterligare tre priser delades ut under natten. Vegas Marc-André Fleury utsågs till NHL:s bästa målvakt i grundserien och är nu innehavare av Vezina Trophy och så gick Calder Trophy för årets rookie gick till Minnesotas Kirill Kaprizov.

New York Rangers back Adam Fox vann Norris Trophy som årets bästa försvarare – ett pris Victor Hedman var nominerad till. Svensken får trösta sig med att ha chansen att vinna Stanley Cup. Hans Tampa Bay leder med 1–0 mot Montreal i finalserien, nästa match spelas natten mot torsdag, svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!