McEnroe: "Märkt för resten av sin karriär"

Novak Djokovic bad om ursäkt, men diskades.
Novak Djokovic bad om ursäkt, men diskades.
TennisTT-AFP-Reuters

Novak Djokovics oväntade sorti från årets US Open har skapat reaktioner bland både fans, kollegor och före detta stjärnspelare.

Tennisens stora bad boy, John McEnroe, tror att serben är märkt för resten av sin karriär.

Det blir spännande att se hur han hanterar det, säger han till ESPN.

Annons

Annons

Världsettan tog ut sin frustration över att ha förlorat ett game mot spanjoren Pablo Carreño Busta genom att i blindo slå bort en boll som träffade en linjedomare. Djokovic bad snabbt om ursäkt, men diskades för tilltaget.

Före detta världsettan på damsidan, Tracy Austin, twittrade "Rätt beslut! Häpnadsväckande att se det här hända."

Skippade presskonferensen

Förre brittiske storspelaren Greg Rusedski tyckte att serben kunde uppfört sig annorlunda efter situationen.

"Ofattbart att Djokovic blivit diskad. Ett regelrätt beslut oavsett om det var med mening eller inte. Novak borde ha stannat kvar för presskonferensen och bett om ursäkt. Vi måste ta ansvar för våra handlingar oavsett hur svår situationen är", twittrade han.

En som vet vad Djokovic går igenom är den tidigare storspelaren John McEnroe, som levde med stämpeln som en vilde under sina år på tennisplanen. 1990 blev McEnroe diskad i Australian Open efter att ha gått över gränsen när han verbalt trakasserade domaren.

Pressen tog honom, tror jag. Jag tror att mycket har hänt på och utanför planen. Det har uppenbarligen påverkat honom, och oavsett om han gillar det eller inte, kommer han att vara en bad boy under resten av sin karriär. Det blir spännande att se hur han hanterar det, säger legenden till ESPN.

Annons

Annons

"Kunde slutat illa"

I mer närtid är Denis Shapovalov den senaste diskats för en liknande förseelse. I en Davis Cup-match 2017 träffade den nu 21-årige kanadensaren en domare efter att ha slagit bort en boll i frustration.

Det är bara superolyckligt för alla inblandade, säger han enligt Reuters.
Jag menar, jag har varit i den situationen så jag vet precis hur Novak mår. Det är klart att han inte menade att träffa henne. Tack och lov är hon okej, det kunde ha slutat väldigt, väldigt illa.

Linjedomaren mår enligt uppgift okej efter att ha fått läkarvård.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons