A-
A+

McIlroy om att möta LIV-tourspelare: Svårsmält

Rory McIlroy vill inte gärna spela med LIV-tourspelare. Arkivbild.
Rory McIlroy vill inte gärna spela med LIV-tourspelare. Arkivbild.
GolfTT

USA-touren har stängt ute spelare som gått över till LIV-touren. På Europatouren är de fortfarande välkomna. Det upprör den nordirländske golfstjärnan Rory McIlroy inför stortävlingen på Wentworth.

Det är svårsmält, sade han.

Annons

Annons

McIlroy vann USA-tourens slutspel i söndags och belönades med motsvarande 190-miljoner kronor.

Efteråt fortsatte McIlroy sitt försvar av den amerikanska PGA-touren och kritiken mot den nya och kontroversiella LIV-touren som bekostas av den statliga saudiarabiska investeringsfonden PIF.

Jag hatar vad det här har gjort mot golfen. Jag hatar det. Verkligen. Så det kommer att bli svårt att smälta att jag om några veckor, på Wentworth, ska möta 18 av de spelarna. Det känns inte rätt, sade McIlroy.

Den 8-11 september spelas PGA-mästerskapen på engelska Wentworth, flaggskeppet på Europatouren. Då kommer flera av LIV-tourens spelare att vara på plats eftersom Europatouren, till skillnad mot PGA-touren, inte lyckats stoppa LIV-tourspelare från att spela på touren.

McIlroy är inte ensam om att känna obehag över att spela tillsammans med LIV-tourspelare på Wentworth, som Ian Poulter, Lee Westwood, Sergio Garcia och Patrick Reed.

Det kommer att kännas konstigt att träffa dem, och givetvis något av en besvikelse, sade britten Matt Fitzpatrick för en tid sedan.

McIlroy är en av de största kritikerna av LIV-touren och drar sig inte för att uttrycka sin åsikt i frågan.

Om man tror på någonting tycker jag att man måste tala ut och jag har starka åsikter om det här. Jag tror på det jag säger, att det är det rätta, sade han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.