McIlroy repade sig efter fiaskostarten

Rory McIlroy lär inte vinna US Masters i år heller.
Rory McIlroy lär inte vinna US Masters i år heller.
GolfAugusta, Georgia, TT:s utsände

US Masters på Augusta är den enda majortitel som Rory McIlroy inte har vunnit.

Det ser ut att bli tufft ut i år också, men efter en fiaskostart har nordirländaren i alla fall börjat klättra i resultatlistan.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

McIlroy var en av flera som inte hann spela klart den första rundan på torsdagen och var åtminstone på par efter nio hål när spelet bröts då. När spelet fortsatte på fredagsmorgonen rasade spelet ihop fullständigt för den förre världsettan.

Tre tidiga bogeys – efter att bland annat ha slagit driven rakt ut i skogen på hål 13 – följdes visserligen av en välkommen birdie på hål 15. Men glädjen blev kortvarig. På 16:e slog McIlroy utslaget rakt i vattnet.

Det är så dåligt. Oh my god, skrek McIlroy i frustration efter jättemissen.

Det blev inte värre än bogey på hålet, men efter 75 slag totalt (+3) talade allt för att Rory McIlroy redan har spelat bort sina chanser att äntligen få lägga beslag på den gröna segerkavajen.

Men direkt efteråt gick McIlroy ut på andra rundan och visade än en gång att han är en spelare det svänger snabbt om. Efter 66 slag var han plötsligt –3 totalt och klar för fortsatt spel i helgen.

Hade chansen 2011

Den nu 31-årige före detta världsettan hade ett kanonläge att vinna på Augusta National redan 2011. Då ledde han med fyra slag inför söndagen, behöll ledningen i nio hål innan en trippelbogey på tian blev starten på en kollaps som slutade med att han slutade på delad 15:e plats.

Senare samma år vann han US Open, 2012 PGA-mästerskapet och 2014 både den majorn och British Open. Det här är därmed sjätte året han kommer till Augusta med möjligheten att fullborda en "career grand slam" – segrar i alla fyra majors under karriären. Som bäst har han varit fyra, 2015.

Nu skiljer sex slag upp till täten inför lördagens spel, då flera spelare först ska avsluta sina andrarundor innan "cutten" dras och spelet fortsätter senare på dagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons