A-
A+

McIlroy vinner PGA-finalen – får 190 miljoner

Rory McIlroy vann finalen på PGA-touren.
Rory McIlroy vann finalen på PGA-touren.
GolfTT

Ett slag värt motsvarande 190 miljoner kronor.

När Rory McIlroy satte putten på hål 18 vann han PGA-tourens Fedex-slutspel – och tog hem den enorma segerchecken.

Jag tror framför allt på den här touren, säger segraren, i en markering mot spelarflykten till LIV-touren.

Annons

Annons

Världsettan Scottie Scheffler hade ett rejält grepp om segern i den prestigefyllda finalen på PGA-touren och 18 miljoner dollar, motsvarande 190 miljoner kronor.

Amerikanen ledde med hela sex slag inför de avslutande 18 hålen på East Lake Golf Club i Atlanta – men han vacklade tidigt. Tre bogeys på de sex första hålen samtidigt som den främste utmanaren, nordirländaren Rory McIlroy, plockade fram sina kvaliteter.

Först och främst måste jag säga att Scottie förtjänar minst halva den här i dag. Han har haft en otrolig säsong, och jag har nästan lite dåligt samvete över att jag lyckades smita förbi innan målsnöret , säger McIlroy med pokalen i hand efter tävlingen.

"Tror på touren"

Rykten och uppgiften om nya flyttar har cirkulerat under helgen av storspelare till den kontroversiella LIV-touren, framför allt sägs British Open-vinnaren Cameron Smith, Harold Varner III, Marc Leishman och Anirban Lahiri vara på väg till den saudiskfinansierade touren.

McIlroy har dock varit PGA-touren trogen och var en av de pådrivande för ett möte förra veckan som ledde till betydande förändringar för touren.

Jag tror på golfen som sport. Jag tror framför allt på den här touren. Jag tror på spelarna på den här touren. Det här är världens bästa plats att spela golf på, utan tvekan, och jag har spelat överallt, säger McIlroy.

Det hela kom att bli en upplösning mellan McIlroy, Scheffler och sydkoreanen Im Sung-Jae där McIlroy hade skaffat sig ett slags försprång inför de två avslutande hålen.

På hål 17 hade McIlroy satt sig i en något sämre position på green än Scheffler. Nordirländaren var nära att sätta putten, men missade med knapp marginal. McIlroy hade dock turen på sin sida när Scheffler, som fortsatte att ha en tuff dag, missade.

Och inför hål 18 var McIlroy i ledning på –21, ett slag före Im Sung-Jae och Scheffler.

Annons

Annons

Prispott påverkade inte

Där höll McIlroy nerverna i schack och vann till slut med ett slags marginal. Därmed tar han hem den hisnande segerchecken. Scheffler och Im går inte lottlösa ur drabbningen heller, utan får vardera 4,75 miljoner dollar (nästan 51 miljoner kronor).

Scheffler säger att det är ett privilegium att få livnära sig på golfen, och att han inte gör det för pengarna.

Pengarna kröp absolut inte in i mitt medvetande. Jag ville vinner säsongstiteln. Jag har haft ett jättebra år och jag ville avsluta det med en seger här, och tyvärr lyckades jag inte med det, säger Scheffler.

Det är tredje gången som 33-årige McIlroy vinner PGA-finalen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.