Melbourne öppnar upp igen

Victorias delstatspremiärminister Daniel Andrews kommer med efterlängtat besked om återöppning av Melbourne. Arkivbild.
Victorias delstatspremiärminister Daniel Andrews kommer med efterlängtat besked om återöppning av Melbourne. Arkivbild.
AustralienTT

Från och med tisdag lättas många av de restriktioner som har gällt i storstadsområdet Melbourne och delstaten Victoria i Australien.

Annons

Annons

Jag kan bekräfta det som vi har väntat länge på – Melbourne kommer att tas ur nedstängningen, säger Victorias premiärminister Daniel Andrews vid en presskonferens.

Dagen därpå kommer även affärer liksom restauranger, kaféer och pubar att kunna öppna igen, med vissa restriktioner. Och söndagen den 8 november lyfter man på reserestriktionerna i Victoria, förutsatt att smittspridningen fortsatt är begränsad.

Delstaten kommer att bli hel igen vad gäller resor och rörelsefrihet, men det kommer fortsatt att vara viktigt med covidsäkerhet, säger Andrews.

Sedan i början av augusti har Melbourneborna tvingats leva under stränga restriktioner, även om de successivt har lättats på allteftersom antalet nya smittade har sjunkit i staden. Det senaste beskedet om lättnader kommer efter ett dygn då inga nya virusfall har upptäckts i Melbourne, senast det hände var den 9 juni.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons