Melodifestivalen sänds utan publik och turné

Melodifestivalens final 2020 ägde rum i Friends Arena. Arkivbild.
Melodifestivalens final 2020 ägde rum i Friends Arena. Arkivbild.
MelodifestivalenTT

SVT ställer in Melodifestivalsturnén – och sänder alla deltävlingar från Stockholm. Tävlingarna sänds utan publik.

Det är klart att det är tråkigt. Det ska vara hela Sveriges fest, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, till SVT:s Kulturnyheterna.

Annons

Annons

The Mamas tog hem segern – men kunde inte tävla i Eurovision. Arkivbild.
The Mamas tog hem segern – men kunde inte tävla i Eurovision. Arkivbild.

Det blir en annorlunda Melodifestival nästa år. Exakt var i Stockholm som evenemanget kommer att sändas från är oklart, eftersom arenan ännu inte är bokad.

Vi kommer att vilja göra storslagna nummer och tror att en vanlig tv-studio är lite för liten. Samtidigt vill vi inte vara i en stor arena med tomma läktare. En stor lokal som är rymlig nog är vad vi letar efter, säger Anette Helenius till SVT.

Däremot deltar 28 bidrag och en slutlig vinnare ska koras. Om vinnaren kommer att få representera Sverige i Eurovision är dock också oklart.

På grund av coronapandemin ställdes det här årets planerade upplaga av Eurovision Song Contest in – vilket ledde till att Melodifestivalvinnarna The Mamas inte kunde delta i tävlingen som skulle hållits i Rotterdam.

Det är inte heller klart vem som ska programleda evenemanget. David Sundin har nämnts av Aftonbladet som en kandidat, men både han och SVT nekar till att han skulle vara aktuell att leda Melodifestivalen nästa år.

Fler än vanligt har dock velat tävla i Melodifestivalen 2021. Totalt har 2 747 bidrag inkommit, vilket är 200 fler än i fjol. En artist är redan klar för tävlingen – Julia Alfrida, som nyligen säkrade sin biljett när hon blev uttagen i musiktävlingen "P4 nästa".

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons