A-
A+

Meloni dumpar partner efter pikant ljudfil

Italiens premiärminister Giorgia Meloni lämnar sin partner Andrea Giambruno.
Italiens premiärminister Giorgia Meloni lämnar sin partner Andrea Giambruno.
ItalienTT

Italiens premiärminister Giorgia Meloni separerar från sin partner, programledaren Andrea Giambruno – som ertappats med att fälla grovt sexistiska kommentarer på en ljudfil.

Andre Giambruno är programledare för programmet 'Diario del giorno' på den kommersiella tv-kanalen Mediaset.
Andre Giambruno är programledare för programmet "Diario del giorno" på den kommersiella tv-kanalen Mediaset.

Beskedet kommer efter att den italienska premiärministerns partner fällt ett flertal sexuellt laddade kommentarer i samband med inspelningen av det tv-program han leder – "Il diario del giorno" – utan att veta att dessa spelades in, skriver La Repubblica.

Bland annat avslöjar Andrea Giambruno på ljudupptagningen att han har en affär – och försöker också locka en kvinnlig medarbetare att delta i en "trekant" tillsammans med älskarinnan.

Efter att ljudupptagningarna på bästa sändningstid visats på det enormt populära satirprogrammet "Striscia la notizia" meddelar Georgia Meloni i ett inlägg på X att relationen med Giambruno, med vilken hon har en sjuårig dotter, är över.

"Vår relation, som pågått i nästan tio år, slutar här", skriver hon i inlägget, och lägger till att paret levt åtskilda sedan en tid tillbaka.

Det är inte heller första gången som Andrea Giambruno hamnat i blåsväder. Under den gångna sommaren, då flera värmerekord slogs i Italien, kritiserades han för att upprepade gånger ha ifrågasatt klimatförändringarna i sin talkshow.

Giambruno har också fått hård kritik för att, efter flera uppmärksammade gruppvåldtäkter i Italien, ha sagt att: "Om kvinnor undviker att bli berusade och förlora medvetandet kanske de kan undvika att hamna i situationer där de råkar ut för rovdjur", skriver La Stampa.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.