A-
A+

Mer pengar för utsatta kvinnor och barn

Juno Blom, partisekreterare för Liberalerna. Arkivbild.
Juno Blom, partisekreterare för Liberalerna. Arkivbild.
PolitikTT

Regeringen vill avsätta ytterligare 140 miljoner kronor för att stödja bland annat våldsutsatta kvinnor, barn och hbtqi-personer under pandemin.

Annons

Annons

Pengarna finns med i en extra ändringsbudget för 2021 och ska gå till ideella organisationer, till exempel tjej- och kvinnojourer. men även till organisationer som arbetar mot hedersförtryck.

Satsningen har förhandlats fram mellan regeringen, Liberalerna (L) och Centern (C).

Konsekvenserna av pandemin har slagit hårt mot utsatta kvinnor och barn och även andra grupper, säger L:s partisekreterare Juno Blom.
Vi gör allt vi kan med de här extra satsningarna för att fler ska känna att det finns någon att vända sig till.

Juno Blom befarar att när samhället åter öppnar upp efter pandemin så kommer det att visa sig att många fler än vad man trott drabbats av våld och förtryck i nära relationer på grund av att samhället till viss del stängt ned.

Jag känner en enorm oro, säger hon.
Vi måste ha en beredskap för detta.

Av de 140 miljoner kronorna ska 40 miljoner gå till civilsamhällets sociala och humanitära insatser för de som drabbats av till exempel psykisk ohälsa, arbetslöshet och bostadslöshet under pandemin.

Även i vårändringsbudgeten har regeringen föreslagit mer pengar för stöd till våldsutsatta i nära relationer och andra utsatta grupper. Sammanlagt uppgår satsningarna till 380 miljoner kronor under 2021.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!