A-
A+

Mer pengar till SDHL-klubbar med flicklag

Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL, säger att man genom den nya ersättningsmodellen vill motivera klubbarna att utveckla damhockeyn ytterligare. Arkivbild.
Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL, säger att man genom den nya ersättningsmodellen vill motivera klubbarna att utveckla damhockeyn ytterligare. Arkivbild.
IshockeyTT

SDHL-klubbar som får svensk damhockey att växa ska få högre bidrag. Det meddelar SDHL, som vill motivera klubbarna till att utvecklas.

"Vi jobbar hellre med morötter än med piska", säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef för ligan, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Svenska damhockeyligan (SDHL) lanserar en ny ersättningsmodell som ska få klubbarna att på frivillig basis fokusera på damhockeyns tillväxt.

"Det här är ett viktigt steg i vår resa att höja damhockeyn", säger Lindeberg i ett pressmeddelande.

Genom att uppfylla vissa specificerade villkor – så som att ha ett flicklag, att erbjuda ett visst antal träningstillfällen och att certifiera sina tränare –ska klubbarna kunna få mer pengar från ligan. Och ju fler av kraven som uppfylls, desto större ekonomisk belöning väntar.

Då klubbarna kommit olika långt i sin flickverksamhet kommer belöningen även att vara beroende av målen som sätts för varje klubb. Och de klubbar som av olika skäl inte kan leva upp till villkoren blir inte bestraffade, förklarar Lindberg.

"Man missar bara möjligheten att öka sina intäkter."

Vilka pengar det handlar om kan ligan i nuläget inte gå ut med. Men till TT meddelar man att "det är en bra start, på riktigt, som kommer att göra skillnad" och att de ekonomiska musklerna bakom stimulanspaketet framförallt kommer från avtalet som slutits med huvudpartnern Svenska Spel, som är det största i ligans historia.

Modellen, som grundats i diskussioner med spelare, klubbar, styrelse och ägare, är ett av flera steg som tas med målet att en fjärdedel av ligans spelare ska kunna leva på sin idrott år 2025.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.