Messi: "Jag skulle gärna spela i USA"

Pekar Messi ut vägen till Nordamerika? Stjärnan kan tänka sig att fortsätta karriären i USA. Arkivbild.
Pekar Messi ut vägen till Nordamerika? Stjärnan kan tänka sig att fortsätta karriären i USA. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Lionel Messi har ännu inte bestämt sig för om han ska lämna Barcelona efter två årtionden med den spanska storklubben och det kan sluta med att han hamnar i MLS i USA.

Annons

Annons

Annons

Annons

Lionel Messis framtidsplaner har varit en stor snackis i fotbollsvärlden det senaste året. Inte minst sedan argentinaren försökte lämna Barcelona i augusti, men fick skjuta upp planerna eftersom klubben krävde 7,2 miljarder kronor i ersättning enligt den utköpsklausul som finns i hans kontrakt.

I januari blir Messi fri att bestämma själv när han går in på det sista halvåret på sitt kontrakt med Barcelona, klubben han kom till som 13-åring.

Jag vet inte än vad jag ska göra. Jag ska vänta tills säsongen är slut, säger Messi, 33, i en intervju med den spanska tv-kanalen La Sexta.

Gärna USA

Men det kan sluta med att Messi inte fortsätter i någon av de europeiska toppligorna.

Jag skulle gärna testa att bo i USA och spela i den ligan och leva det livet där, men jag vet inte om det kommer att bli så, säger han och tillägger:
Det viktigaste för närvarande är att ge allt för laget och avsluta säsongen bra, fokusera på att vinna titlar och inte låta oss distraheras av ovidkommande saker.

Annons

Annons

Tuff period

I intervjun medger Messi är Barcelona befinner sig i ett utsatt läge. Klubben ligger femma i La Liga och har stora ekonomiska problem på grund av coronapandemin.

Det är en tuff period , men de som jobbar i klubben vet om att det är en svår situation. Det är illa och det kommer att bli svårt för klubben att komma tillbaka till där den brukade vara, säger Messi.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons