Messi stannar i Barça – kritiserar ordförande

Lionel Messi stannar i Barcelona. Arkivbild.
Lionel Messi stannar i Barcelona. Arkivbild.
FotbollTT

Lionel Messi stannar i Barcelona, trots allt.

Den argentinske anfallsstjärnan och lagkaptenen kom själv med beskedet till goal.com, men riktar samtidigt skarp kritik mot klubbens ordförande Josep Maria Bartomeu.

Annons

Annons

Det var i början av förra veckan som Messi meddelade FC Barcelona att han ville lämna klubben, efter närmare två årtionden hos katalanerna. Beskedet slog ned som en bomb i fotbollsvärlden och för några dagar sedan anlände hans pappa Jorge Messi till Barcelona för att förhandla med klubben.

Lionel Messi hade då uteblivit från klubbens försäsongsupptakt och det har spekulerats i Manchester City som en ny tänkbar destination för 33-åringen.

Klausulen gäller

Men på fredagen vände allting. Från Messis håll sades det att Barcelona var tvungna att släppa sin stjärna gratis, men klubben fick stöd av ligaföreningen som menade att utköpsklausulen fortfarande gäller och att en klubb därför måste betala 700 miljoner euro, motsvarande drygt sju miljarder svenska kronor, för att värva Messi, vars kontrakt med Barça går ut nästa sommar.

Det är anledningen till att jag kommer att fortsätta i klubben, säger Messi till goal.com.
Det fanns en annan väg och att det var att ta det till rätten. Men jag skulle aldrig gå upp i rätten mot Barça eftersom det är klubben som jag älskar, som gav mig allt sedan jag kom hit.

Annons

Annons

"En katastrof"

Kärleken till klubben når dock inte hela vägen till herrarna i styrelserummet. Lionel Messi menar att klubbledningen med Josep Maria Bartomeu i toppen är "en katastrof" och argentinaren säger att ordföranden bröt sitt löfte om att låta klubbens stjärna gå gratis efter den här säsongen.

Jag var säker på att jag fri att lämna klubben, ordföranden sade hela tiden att vid slutet av säsongen kunde jag bestämma om jag skulle stanna eller inte, säger Messi till goal.com.

Men på grund av coronapandemin drog säsongen ut på tiden och från FC Barcelona hävdar man att Lionel Messis besked om att han ville lämna klubben kom för sent.

Nu håller de fast vid att jag inte sade det innan den 10 juni, men den 10 juni kämpade vi fortfarande om La Liga mitt i det hemska coronaviruset och den sjukdomen förändrade hela säsongen.
Nu stannar jag i klubben eftersom ordföranden sade att det enda sättet att lämna var att betala klausulen på 700 miljoner euro, och det är omöjligt.

Barcelona avslutade den gångna säsongen med ett förnedrande uttåg i Champions League, efter en 2–8-förlust mot Bayern München. Kommande säsong tränas klubben av Ronald Koeman, med Henrik Larsson som en av nederländarens assistenter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons