Messi vill sätta punkt för konflikten med Barça

Barcelonas Lionel Messi vill lägga ner stridsyxan. Arkivbild.
Barcelonas Lionel Messi vill lägga ner stridsyxan. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Lionel Messi har bråkat färdigt med sin klubb Barcelona.

Det menar fotbollsstjärnan själv i ett uttalande till tidningen Sport.

Efter alla oenigheter får det vara över, punkt slut. Vi måste förena alla inom Barcelona och tänka att det bästa inte hänt än, säger han.

Annons

Annons

Den argentinske stjärnans konflikt med Barcelona blossade upp efter att Messi i somras ville lämna klubben gratis, vilket han enligt kontraktsuppgifter ska ha tillåtelse att göra efter varje säsong. Barcelona åberopade å sin sida att utköpsklausulen på 700 miljoner euro, motsvarande omkring 7,2 miljarder svenska kronor, gällde och den spanska fotbollsligan La Liga gav klubben rätt.

Messi bestämde sig för att stanna mot sin vilja och har vid flera tillfällen skickat kängor till sin klubb.

Men nu vill han se framåt.

Jag tar ansvar för mina misstag, som – om det begicks några – bara var för att skapa ett bättre och starkare FC Barcelona, säger Messi till Sport.
Jag vill skicka ett meddelande till alla klubbmedlemmar och fans. Om någon av dem störs en sekund över något jag sagt eller gjort, får de aldrig tvivla på att jag alltid tänker på vad som är bäst för klubben.

I helgens ligapremiär var Messi med från start och var, precis som han brukar, starkt bidragande till att Barcelona tog säsongens första seger, 4–0 mot Villareal efter att Messi legat bakom två av målen.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons