A-
A+

Metoo-serie skjuts upp – för nära verkligheten

En satirserie om musikvärlden skjuts upp då den anses ligga för nära den juridiska granskningen om kränkningar inom DR:s flickkör. Arkivbild.
En satirserie om musikvärlden skjuts upp då den anses ligga för nära den juridiska granskningen om kränkningar inom DR:s flickkör. Arkivbild.
TvTT-Ritzau

Den nya danska tv-serien "Orkestern" skjuts upp till sommaren 2022. Satirserien om sexism och metoo i musikvärlden anses ligga för nära verkligheten.

Annons

Annons

Det är fallet med de före detta medlemmarna i public service-bolaget Danmarks Radios flickkör, som berättat om sexuella trakasserier och kränkande beteende under två tidigare chefsdirigenter, som har fått DR att flytta på serien, skriver Berlingske.

Serien är byggd på en idé av Adam Price och handlar bland annat om metoo, sexuella trakasserier och grov ton i musikvärlden.

Henriette Marienlund, fiktions- och utvecklingschef på DR Kultur, säger att man valt att skjuta på serien "även om man som utgångspunkt bör skilja verklighet och fiktion från varandra".

Vi har bedömt att det inte är rätt tillfälle att sända en serie som berör ämnen som sexism, makt och obalanser i den musikaliska världen så nära inpå den juridiska granskningen om DR:s flickkör, säger hon till Berlingske.

Det är inte första gången som verkliga händelser skjuter upp premiären på en film eller tv-serie. I oktober valde Nordisk Film att flytta den danska komedin "Vildmænd" till januari 2022.

Likheterna mellan filmens handling och det dåd som utfördes med pilbåge i norska Kongsberg, där fem personer dödades, bedömdes som för stora.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.