A-
A+

MFF kan få möta Messi – men inte Zlatan

I mitten av augusti stod det klart att superstjärnan Lionel Messi lämnar Barcelona för Paris Saint-Germain. Nu kan argentinaren och hans PSG lottas mot Malmö FF i gruppspelet av Champions League. Arkivbild.
I mitten av augusti stod det klart att superstjärnan Lionel Messi lämnar Barcelona för Paris Saint-Germain. Nu kan argentinaren och hans PSG lottas mot Malmö FF i gruppspelet av Champions League. Arkivbild.
FotbollTT

Lionel Messi och Paris Saint-Germain – men inte Zlatan Ibrahimovic och Milan.

Malmö FF kommer att ställas mot storklubbar och världsstjärnor i Champions League. Här är förutsättningarna inför lottningen på torsdag.

Annons

Annons

Malmö FF blev på tisdagskvällen klart för Champions League-gruppspel efter seger i dubbelmötet med bulgariska Ludogorets (3–2 sammanlagt) i det sista kvalsteget.

Under onsdagskvällen kvalificerar sig de tre sista klubbarna till Champions League, men redan nu står det klart att Malmö hamnar i den fjärde och sämsta seedningsgruppen inför torsdagens lottning i turkiska Istanbul.

Inget möte med Ibrahimovic

I samma grupp återfinns även italienska Milan, vilket innebär att det inte kommer att bli något möte mellan Zlatan Ibrahimovic och MFF. Ibrahimovic var ju på besök CL-hösten 2015 när MFF bland annat ställdes mot Malmösonens dåvarande klubb Paris Saint-Germain.

I Champions League är det inte givet att den första seedningsgruppen innehåller de bästa klubbarna. Redan på förhand är det bestämt att mästarlagen från Europas sex topprankade förbund – Spanien, England, Tyskland, Italien, Frankrike och Portugal – ska placeras i pott 1.

Detta gör att det ibland finns lättare motstånd att hitta från den första seedningsgruppen än från den andra. Denna säsong får Lille, Sporting Lissabon och Villarreal ses som en drömlott för MFF – i sammanhanget. Mardrömslott? Övriga fem klubbar i potten.

Seedningsgrupp 1: Atlético Madrid, Manchester City, Bayern München, Inter, Lille, Sporting Lissabon, Chelsea (CL-mästare) och Villarreal (EL-mästare).

Annons

Annons

Real Madrid eller Barcelona?

Även den andra seedningspotten är helt spikad eftersom klubbarna där har så höga rankningspoäng. Där finns det enbart tungviktare och Malmö kan exempelvis ställas mot PSG och superstjärnan Lionel Messi eller exempelvis någon av de spanska giganterna Real Madrid eller Barcelona.

Grupp 2: Real Madrid, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester United, Liverpool, Sevilla och Borussia Dortmund.

Hur de övriga två potterna ser ut i sin helhet beror på utfallet i de tre återstående playoff-matcherna, men några lag har redan fått sin hemvist.

Exempelvis kan skåningarna få Leipzig med den svenska landslagsstjärnan – och tidigare MFF-spelaren – Emil Forsberg från pott 3. Där finns andra tuffa motstånd i form av exempelvis Ajax och Atalanta.

Direktkvalificerade Dynamo Kiev och Besiktas får avvakta onsdagskvällens playoff-matcher. Om exempelvis Sjachtar Donetsk och Salzburg går vidare hamnar den duon i pott 3 medan Kiev och Besiktas placeras i pott 4.

Klara för pott 3: Porto, Ajax, Leipzig, Atalanta, Zenit St Petersburg och Benfica.

Slipper Wolfsburg

I pott 4 har Malmö sällskap av exempelvis Milan och Wolfsburg, som slog ut skåningarna i 16-delsfinalen av Europa League i februari 2020. Två klubbar som MFF nu slipper i ett gruppspel.

Klara för pott 4: Malmö FF, Club Brügge, Milan, Wolfsburg och Young Boys.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!