MFF: Kom inte till stadion och fira SM-guldet

Så här såg det ut när Malmö FF firade sitt senaste SM-guld 2017 med sina supportrar på hemmaarenan, dagen efter att titeln säkrats borta mot IFK Norrköping. Arkivbild.
Så här såg det ut när Malmö FF firade sitt senaste SM-guld 2017 med sina supportrar på hemmaarenan, dagen efter att titeln säkrats borta mot IFK Norrköping. Arkivbild.
FotbollTT

Kom inte till stadion och fira vårt SM-guld.

Det är Malmö FF:s uppmaning till sina supportrar om klubben säkrar titeln på söndag.

Vi måste alla ta vårt ansvar och inte bidra till smittspridning, säger säkerhetschefen Peter Narbe.

Annons

Annons

När Malmö FF säkrade sitt senaste SM-guld 2017 skedde det i Norrköping inför ett stort bortafölje och dagen efter mötte runt 2 000 supportrar upp på stadion och hyllade spelare och ledare.

Något liknande är inte aktuellt om MFF på söndag säkrar årets SM-guld hemma mot Sirius. Det sätter rådande pandemirestriktioner stopp för.

Busskortege nobbades

Vi kan inte erbjuda något kontrollerat firande eller att spelarna kommer ut och möter supportrarna på något sätt med tanke på förutsättningarna. Vi vet ju inte om vi kommer att ta ett SM-guld, men som säkerhetschef måste jag planera för det som teoretiskt kan hända, säger Peter Narbe.

Signalen från MFF är i stället: kom inte till Stadionområdet för något spontant firande.

Vi hoppas och önskar att våra supportrar även fortsättningsvis hjälper till och tar ansvar och inte bidrar till någon smittspridning, säger säkerhetschefen.

Ett alternativt guldfirande som klubben har skissat på var att truppen skulle åka kortege i en buss på en förutbestämd rutt i Malmö.

Men en kortege skulle ses av polisen som en offentlig tillställning och då måste man söka tillstånd. Och eftersom man kan misstänkta att fler än 50 personer kommer att samlas på sina ställen meddelade polisen mig att ett sådant tillstånd kommer man inte att bevilja, säger Narbe.

Lösningen blir i stället ett digitalt firande.

Vi har satt oss i en väldigt fin position men ingenting är klart, det är viktigt att poängtera. Vi är förberedda för att våra supportrar skall få en minnesvärd kväll tillsammans med oss digitalt eftersom det är viktigt att vi och våra supportrar fortsatt tar ansvar och visar hänsyn för att inte skapa stora folksamlingar, säger Peter Sohlmér, Malmö FF:s presschef.

Precis som tidigare under den allsvenska säsongen avgörs matchen utan publik och klubben kommer att ha extra mycket personal på plats för att förhindra att någon obehörig försöker ta sig in.

Vi har ansvar för stadion och ett mindre område precis utanför, men övriga delen av Stadionområdet har vi inte ansvar för, säger Narbe.

Annons

Annons

"Inga farhågor"

Det är polisens uppgift att se till att det inte sker några stora folksamlingar utanför arenan, men Malmöpolisen kommer inte ha någon särskild kommendering på Stadionområdet i samband med matchen.

Generellt finns vi där folk finns, men vi litar på att folk respekterar läget som samhället är i just nu med smittspridningen. Vi har inga farhågor för några orosstörningar, men skulle vi märka att vår närvaro behövs någonstans kommer vi att vara där, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons