MFF mot SM-guldet: "Inte vara några problem"

Malmö FF:s Adi Nalic jublar med Eric Larsson och Bonke Innocent efter att IFK Göteborgs mittback André Calisir styrt in ett avslut från Nalic fram till 3–1.
Malmö FF:s Adi Nalic jublar med Eric Larsson och Bonke Innocent efter att IFK Göteborgs mittback André Calisir styrt in ett avslut från Nalic fram till 3–1.
FotbollTT

Malmö FF rusar mot SM-guldet.

Efter 3–1 hemma i klassikermötet mot IFK Göteborg är skåningarnas serieledning nu tio poäng stor.

Om vi fortsätter såhär ska det väl inte vara några problem, säger anfallaren Ola Toivonen.

Annons

Annons

Via 3–1 på hemmaplan mot "Blåvitt" är Malmö FF på god väg mot klubbens 21:a SM-guld. Skåningarna har fem matcher kvar att spela och leder allsvenskan med tio poäng före tvåan Häcken, som har en match mindre spelad.

Som sämst – om Häcken vinner sin hängmatch mot Djurgården – leder MFF allsvenskan med sju poäng inför sina fem sista matcher.

Det är bra, såklart. Det behövs några segrar till för att vi ska vara säkra. Om vi fortsätter såhär ska det väl inte vara några problem, säger Ola Toivonen.

"Full gas"

Anfallskollegan Isaac Kiese Thelin:

Nu kör vi full gas de sista fem matcherna. Det är klart att det ser bra ut, men vi har inte vunnit något än, säger Kiese Thelin.

TT: Finns det något som kan stoppa MFF från SM-guldet?

Det är vi själva som kan förstöra det. Vi måste ha fullt fokus på oss själva, säger Isaac Kiese Thelin.

Veteranen Toivonen är stekhet för sitt MFF. Hans 2–1-mål mot Göteborg – efter att Anders Christiansen gett Malmö ledningen på straff redan i den andra minuten – var hans femte mål på de fyra senaste allsvenska matcherna.

Det studsar med en nu. I dag var jag ju inte speciellt bra i spelet. Jag rörde inte speciellt mycket bollar, säger Toivonen.

MFF tappade senast en 2–0-ledning till 2–3-förlust borta mot Djurgården inom loppet av knappt åtta minuter. En repris på den genomklappningen var dock aldrig aktuell hemma mot IFK Göteborg. 3–1-målet i den 64:e minuten – självmål från André Calisir – gjorde att Malmö kunde defilera mot de tre poängen.

Komfortabelt. Bra att vi studsade tillbaka efter förra helgens incident, säger Toivonen.

Annons

Annons

"Behövdes ingen hårtork"

MFF-spelarna var besvikna efter den tappade ledningen mot Djurgården, men det behövdes ingen extra utskällning för att spelarna skulle rycka upp sig mot Göteborg.

Det behövdes ingen hårtork. Det är såpass erfarna spelare här. Om vi behåller lugnet vi erfarna spelare tar de unga efter. Om vi nu har några unga spelare. Erdal (Rakip) är väl bland de yngsta och han är 24 bast, och han har väl redan fyra SM-guld, säger Ola Toivonen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons