A-
A+

MFF:s vd om superligan: "Inte sämre möjligheter"

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén är negativ till den nya superligan. Arkivbild.
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén är negativ till den nya superligan. Arkivbild.
FotbollTT

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén dömer ut planerna på en ny superliga. Men om den blir av tror han inte att svensk fotboll kommer att påverkas så mycket.

Annons

Annons

Annons

Annons

Många kritiska röster har höjts efter lanseringen av den nya superligan. Niclas Carlnén, Malmö FF:s vd sällar sig till den skaran som är kritisk mot superligan. Som styrelseledamot i ECA, fotbollens europeiska intresseorganisation, vill han att det ska finnas en möjlighet för lag att delta i den bästa tävlingarna.

Det är långt ifrån den solidaritet som vi eftersträvar med ett tydligt system där det finns en möjlighet för alla att delta i de bästa tävlingar, säger Niclas Carlnén.

Hur omkastningen av den europeiska toppfotbollen kommer påverka svensk fotboll menar Carlnén är för tidigt att svara på.

Vi är oftare representerade i Europa League än Champions League och med det nya Conference League ökar möjligheterna ytterligare att vi har svenska lag i Europaspel. Ur det perspektivet är det inte säkert att det påverkar så mycket rent sportsligt, men det kommer definitivt inte bli sämre möjligheter för något svenskt lag, säger Niclas Carlnén, vd i Malmö FF.

Uefa har i samråd med de italienska, spanska och engelska fotbollsförbunden fördömt superligan och hotat med att stänga av deltagande klubbar från "alla andra tävlingar på inhemsk, europeisk världsnivå". Superligan har i sin tur hotat med att vidta lagliga åtgärder.

Ur ett europeiskt perspektiv, att vi inte har gemensamma serier där alla lagen möts och de bästa vinner, det tror jag är direkt skadligt för europeisk fotboll, säger Niclas Carlnén.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr