A-
A+

MFF-tränaren: Julen kom tidigt till Ryssland

Domare Andris Treimanis samtalar med Malmö FF-spelare efter att Champions League-mötet med Zenit S:t Petersburg slutat 1–1.
Domare Andris Treimanis samtalar med Malmö FF-spelare efter att Champions League-mötet med Zenit S:t Petersburg slutat 1–1.
FotbollTT

En VAR-dömd straff fällde Malmö FF i Champions League.

På tilläggstid kvitterade Zenit S:t Petersburg till 1–1.

Julen kom tidigt till Ryssland i år, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

Annons

Den danske Malmötränaren ville inte kommentera insatsen från den lettiske domaren Andris Treimanis mer än så, men citatet om straffsituationen är kanske talande.

Det var i det absoluta slutskedet av hemmamatchen mot Zenit i Champions League som Malmö FF åkte på den tunga straffen. Domaren Treimanis fattade beslutet efter en VAR-granskning. Enligt Treimanis var MFF-försvararen Eric Larsson uppe med armen i nacken på Zenitanfallaren Artem Dziuba.

"Rätt billig"

Den känns rätt billig. Jag tittar bara på bollen och hoppar upp. Jag känner knappt att min underarm touchar hans nacke. Ska det bli straff känns det som att det behövs lite mer kraft än så. Jag vet inte var jag ska göra av mina armar annars, säger Eric Larsson själv.
Jag kände knappt att det var kontakt när det hände. Domaren stod 10–15 meter ifrån och hade bra koll och dömde inte under spelets gång, fortsätter han.

Mittbacken Anel Ahmedhodzic:

Det var absolut inte straff, säger han efter att ha sett en repris på situationen.
Det var domarens beslut. Det känns jäkligt surt att vi inte får tre poäng eftersom vi var mycket bättre, fortsätter Ahmedhodzic.

Mittbacken fick frågan på presskonferensen om hur han ser på VAR-systemet.

Hade du frågat mig efter allsvenska matcher hade jag varit för. Frågar du mig i dag är jag inte för, säger Ahmedhodzic.

Annons

Annons

"Vänja sig"

Tränaren Jon Dahl Tomasson fick samma fråga:

Våra medlemmar är motståndare till VAR och det respekterar jag så länge jag är anställd i klubben. Ute i Europa spelar man med VAR och det får man vänja sig vid, säger Jon Dahl Tomasson.

Det oavgjorda resultatet innebär att Malmö blir jumbo i grupp H oavsett hur det går i den sista matchen borta mot Juventus den 8 december. MFF kan vid seger komma upp i fyra poäng, men kan inte gå förbi Zenit (fyra poäng) på grund av inbördes möten. Zenit vann hemmamatchen mot Malmö med 4–0.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.