A-
A+

MFF-tränaren: "Tredjeplatsen vi jagar"

Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson och spelaren Søren Rieks på presskonferensen inför tisdagens hemmamatch mot Zenit S:t Petersburg i grupp H av Champions League.
Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson och spelaren Søren Rieks på presskonferensen inför tisdagens hemmamatch mot Zenit S:t Petersburg i grupp H av Champions League.
FotbollTT

Trots noll poäng och noll gjorda mål lever fortfarande Malmö FF:s hopp om Europaspel efter nyår.

Hemmamötet med Zenit S:t Petersburg blir en ödesmatch.

Det är tredjeplatsen vi jagar, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Annons

Annons

Efter fyra omgångar av grupp H i Champions League står Malmö FF på noll poäng och noll gjorda mål med den hemska målskillnaden 0–12.

Samtidigt är det "bara" tre poäng upp till trean Zenit S:t Petersburg, som väntar hemma på stadion i Malmö på tisdagskvällen. En tredjeplats innebär fortsatt spel i utslagsfasen av Europa League efter nyår.

"Kalla mig naiv"

Det är den vi vill ha och det är den vi kämpar för. Sedan kan folk kalla mig naiv, men jag tror på de här killarna. Det skulle såklart betyda mycket för klubben att ta tredjeplatsen, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Samtidigt är MFF inne i en tät guldstrid och på söndag väntar Kalmar på bortaplan i den näst sista allsvenska omgången.

Matchen i morgon (tisdag) är den viktigaste. Vi spelar för att få ett bra resultat. Vi spelar för att gå vidare i Europa, säger Dahl Tomasson och fortsätter:
Vi kommer att lyftas fram av våra supportrar för att få ett resultat. Och vem vet vad som sedan händer i den sista matchen mot Juventus som redan har gått vidare.

Zenit får naturligtvis inte ta fler poäng än Malmö i kampen om tredjeplatsen, men om båda lagen skulle stå på tre poäng efter de sex omgångarna är det först och främst resultaten i inbördes möten som avgör.

Med dessa förutsättningar är det en stor nackdel för MFF att mötet i S:t Petersburg i slutet av september slutade med en 0–4-förlust.

Jag tycker ändå vi gjorde vår bästa match (i Champions League), de första 40-45 minuterna innan det röda kortet, säger yttern Søren Rieks, som missade bortamatchen av personliga skäl.

Då tog Zenit ledningen redan efter nio minuter och fyra minuter in på andra halvlek var det utökat till 2–0. Kort därefter blev MFF-mittbacken Anel Ahmedhodzic utvisad.

Vi gjorde en riktigt bra första halvlek och om man tittar på målchanser och förväntade mål var vi på samma nivå som Zenit, säger Jon Dahl Tomasson.

Annons

Annons

Bra insats mot Chelsea

I Champions League är dock MFF stärkta av en stark hemmainsats senast mot Chelsea (0–1).

Vi har bra självförtroende när vi spelar hemma och det tycker jag att man såg senast när vi spelade mot Chelsea. Jag förväntar mig om att vi kan vara med och slåss om tre poäng, säger Søren Rieks.

I allsvenskan fick MFF nöja sig med 2–2 hemma mot Häcken i helgen.

Besvikelsen var stor eftersom vi inte vann matchen i lördags. Men som tur har vi en stor match nu och den kan vi fokusera på till hundra procent på, säger Søren Rieks, som var avstängd mot Hisingslaget.

Precis som mot Häcken får MFF mot Zenit klara sig utan den skadade stjärnduon Anders Christiansen och Jo Inge Berget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.