A-
A+

Mickelson levererade hela rundan

Phil Mickelson slår sitt andra slag på 16 hålet från ruffen.
Phil Mickelson slår sitt andra slag på 16 hålet från ruffen.
GolfTT

Både Henrik Stenson och Alex Norén gick ut tidigt i den tredje rundan av PGA-mästerskapet på Kiawah Island, årets andra golfmajor.

För Stenson blev det dock en mardrömsstart medan Alex Norén hittade rytmen.

Annons

Annons

Samtidigt har veteranen Phil Mickelson, 50, kopplat ett grepp om ledningen.

Stenson inledde med en bogey på första hålet, vilket var en fingervisning av vad som väntade. Dubbelbogey på tredje och bogeys på femte och sjätte hålen gjorde att 45-åringen låg fem över par redan efter de sex första hålen.

Stenson skulle dock spela upp sig med tre birdies på de fem efterföljande hålen. Men då kom i stället nästa dipp i form av tre bogeys på hål 12 till 15.

Stenson landade till slut på 76 slag, fyra över par. Efter tre rundor står han på +9 och är långt ifrån täten.

Två birdies

Roligare ur blågul synvinkel var att det gick bättre för fältets andra svensk: Alex Norén. 38-åringen stod för två birdies, var helt förskonad från bogeys och landade på 70 slag, två under par. Norén är +3 och på en delad 38:e plats efter tre rundor.

Båda svenskarna gick ut tidigt på lördagen och när det var färdigspelat för duon hade tävlingens toppspelare inte börjat.

Inför lördagen befann sig veteranen Phil Mickelson överraskande i ledning, fem slag under par. 50-åringen delade förstaplatsen med Louis Oosthuizen, Sydafrika, efter två stabila rundor.

Annons

Annons

Halkade ner

Efter tredje rundan halkade Oosthuizen ner till en tredjeplats, två slag efter Mickelson, som höll ett fast grepp om ledningen under lördagen.

Mickelson avslutade rundan på två under par. På andra plats ligger Brooks Koepka, ett slag efter Mickelson inför mästerskapets sista dag.

Mickelson har inte vunnit en major sedan British Open 2013 och om han lyckas vinna blir han den äldsta att vinna en major genom historien. Vinnarens prischeck är cirka 2 miljoner dollar eller 16,4 miljoner kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!