A-
A+

Microsoft betalar spelskapare för demos

Microsoft slår ett slag för demoversioner av kommande spel. Pressbild.
Microsoft slår ett slag för demoversioner av kommande spel. Pressbild.
SpelTT

Annons

Annons

Microsoft planerar att ge spelutvecklare betalt för att släppa demoversioner av sina kommande spel på Xbox prenumerationstjänst Game Pass.

Satsningen, som går under projektnamnet Moorcroft, är en reaktion på att pandemin satt stopp för spelmässor, där spelare kunde testa delar av framtida spel på mässgolven.

Att göra en demo kan vara kostsamt för utvecklare, då de ofta skapas i slutet av den mycket intensiva slutfasen av projektet.

Vi förstår verkligen det, det är viktigt för oss att allt vi gör är till nytta för både skapare och spelare. Därför har vi strukturerat det så att utvecklare faktiskt får finansiell kompensation för spelet och faktiskt tjänar på det finansiellt, samtidigt som de får nytta av återkopplingen, säger Sarah Bond, som leder Xbox arbete med tredjepartsstudior, i ett videoklipp.

Microsoft avslöjar också att man samarbetar med Samsung för att göra det möjligt att spela strömmande spel på Game Pass direkt i Samsungs tv-apparater, utan att behöva konsol eller pc. Handkontrollen kopplas upp via bluetooth.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.