A-
A+

Microsoft uppges vilja köpa Discord

Plattformen Discord kan vara värd mångmiljardbelopp.
Plattformen Discord kan vara värd mångmiljardbelopp.
EkonomiTT

Microsoft är intresserat av att köpa sociala medier-plattformen Discord, som är populär bland spelare, uppger Bloomberg.

Annons

Annons

För ett år sedan lade Microsoft ned sin stora satsning Mixer, som var ett försök att konkurrera med Amazonägda plattformen Twitch, populär bland framför allt spelare världen över som använder tjänsten vid sidan av sitt spelande.

Men Microsoft har inte släppt tanken på att ha en egen plattform för spelare, och uppges nu vara intresserade av att köpa Discord, enligt källor till Bloomberg.

En köpesumma på över 10 miljarder kronor har diskuterats, enligt källorna, men ett uppköp ska inte vara nära förestående.

Discord låter användarna kommunicera via text, bilder, video och ljud, och är populär bland framför allt spelare. De använder Discord samtidigt som de spelar, eller som en diskussionsplattform för att prata om sitt spelande.

Microsoft har i många år fokuserat på hårdvara i form av Xbox-konsoler, men har på senare år delvis skiftat fokus till att satsa på prenumerationstjänsten Game Pass. Bolaget storsatsar också på att utveckla spel, och nyligen blev uppköpet av speljätten Zenimax för 7,5 miljarder dollar färdigt.

"Att Microsoft möjligtvis kan köpa Discord verkar väldigt vettigt eftersom man fortsätter att omforma sin spelaffär mer mot mjukvara och tjänster", säger Bloomberg Intelligence analytiker Matthew Kanterman.

Källorna uppger att Discord har diskuterat en eventuell försäljning med flera kandidater, och att man också överväger att börsnoteras.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!