A-
A+

Milans 40-årspresent till Zlatan: tre poäng

Davide Calabria firar sitt 1–0-mål borta mot Atalanta.
Davide Calabria firar sitt 1–0-mål borta mot Atalanta.
FotbollTT

Milan fick klara sig utan födelsedagsbarnet Zlatan Ibrahimovic.

Det gick bra ändå.

3–2 borta mot Atalanta blev en fin 40-årspresent till den skadade svensken.

Annons

Annons

På söndagen fyllde Zlatan Ibrahimovic 40, och än är inte fotbollskarriären över. Den evigt unge svensken kunde dock inte vara med i Milans match borta mot Atalanta, då en krånglande hälsena fortsätter att hålla honom från spel.

Sämre present än en meriterande trepoängare mot en av de tuffare konkurrenterna i ligan kan man få, för Milan stod för en riktigt stark insats i Bergamo.

Redan i den första spelminuten kom 1–0, när Davide Calabria krånglade sig igenom Atalantaförsvaret och via en målvaktsretur kunde stötta in ledningsmålet.

2–0 dröjde till strax före halvtidsvilan. Atalantas schweizare Remo Freuler drällde med bollen på egen planhalva och Sandro Tonali snodde åt sig den innan han fri med målvakten placerade in nästa Milanmål.

Rafael Leao satte 3–0 i den 78:e minuten och då var det klappat och klart.

Duvan Zapata reducerade med fyra minuter kvar av ordinarie tid, och sent in på tilläggstiden gjorde Mario Pasalic också 2–3, men Milans seger var aldrig riktigt hotad.

Milan är tvåa i Serie A med sex segrar och en oavgjord. Napoli, som bortaslog Fiorentina med 2–1 på söndagen, toppar ligan som enda lag med full pott efter sju omgångar.

Atalanta ligger åtta, tio poäng bakom Napoli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.