A-
A+

Milantränaren hyllar Zlatan: "Överlägsen"

Milans tränare Stefano Pioli, till höger, hyllar Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Milans tränare Stefano Pioli, till höger, hyllar Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic hyllas av Milantränaren Stefano Pioli, trots sin långa skadefrånvaro.

Han har en överlägsen teknik och intelligens men framför allt är han fortfarande riktigt hungrig, säger Pioli i en intervju med Gazzetta dello Sport.

Annons

Annons

Zlatan Ibrahimovic kommer vara borta från fotbollen under resten av året och troligtvis också en bit in på 2023 på grund av en knäoperation. Trots det skrev svensken, för ett par veckor sedan, på ett nytt kontrakt med italienska mästaren Milan.

Kontraktet gäller till sommaren 2023.

Nu hyllar Stefano Pioli, Milans huvudtränare, svenskens betydelse även om han inte alltid är med på planen. Ibrahimovic missade stora delar av förra säsongen på grund av skada.

Zlatan är inte med men ändå med, för han är hela tiden i kontakt med alla. Han är en mästare som fortfarande kan göra skillnad, säger han i en intervju med Gazzetta dello Sport och fortsätter:
Men först och främst måste han bli skadefri. Under avslutningen förra säsongen gjorde han en del galna uppoffringar. Folk vet inte om det men han kunde bara träna en kvart.

Milan bekräftade i slutet av maj att Ibrahimovic, som fyller 41 i oktober, har opererat främre korsbandet i sitt vänstra knä, och kommer därmed bli borta från spel i sju-åtta månader. Men återkomsten till klubbens träningsanläggning, Milanello, närmar sig enligt Pioli.

Han har en överlägsen teknik och intelligens men framför allt är han fortfarande riktigt hungrig. Från mitten av augusti kommer han att finnas på Milanello för att fortsätta sin väg framåt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.