A-
A+

Miljardförlikning efter husras i Miami

98 personer miste livet i husraset i Surfside i fjol. Bild från dagen efter raset.
98 personer miste livet i husraset i Surfside i fjol. Bild från dagen efter raset.
USATT-AFP

Annons

Annons

Överlevare och anhöriga till omkomna efter förra årets kollaps av ett lägenhetshus i Florida har nått en uppgörelse på sammanlagt 997 miljoner dollar, motsvarande nära 10 miljarder kronor.

Det tillkommer ytterligare omkring hundra miljoner dollar som vi kommer att kunna kräva till offren, säger advokaten Carlos Silva.

Förlikningen gäller flera parter som har stämts av överlevare och anhöriga, bland annat det företag som höll på att bygga ett hus precis bredvid det rasade. Man hävdar att vibrationer från den byggarbetsplatsen bidrog till att det 40 år gamla lägenhetshuset kollapsade.

Det var i juni i fjol som tolvvåningsbyggnaden rasade i Surfside, ett kustsamhälle norr om Miami Beach. Många av de boende låg och sov när raset inträffade.

Förutom en person kunde inga överlevande räddas ur rasmassorna. Totalt omkom 98 personer, det sista offret identifierades nära en månad efter olyckan.

En förlikning på 83 miljoner dollar godkändes i mars, men då kompenserades bara ägarna till lägenheter i byggnaden och inte de omkomnas familjer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.