A-
A+

Miljardpris till Dolly Parton

Dolly Parton fått en miljard kronor att skänka till välgörenhet. Arkivbild.
Dolly Parton fått en miljard kronor att skänka till välgörenhet. Arkivbild.
MusikTT

Dolly Parton hyllas av Amazongrundaren Jeff Bezos och får 100 miljoner dollar, en miljard kronor, till sitt välgörenhetsarbete.

Wow?! Sa du 100 miljoner, utbrast countrystjärnan när hon fick priset.

Annons

Annons

Tanken är inte att Dolly Parton ska behålla pengarna utan dela ut bidrag till olika välgörenhetsorganisationer hon stöttar. Countrysångaren har genom åren skänkt stora summor till behjärtansvärda organisationer. Bland annat gav hon en miljon dollar till forskningen som ledde fram till ett av covidvaccinen.

Jeff Bezos och hans flickvän Lauren Sanchez delar sedan i fjol varje år ut sitt pris Bezos Award for Courage and Civility. Det har tidigare gått till CNN-kommentatorn Van Jones och José Andrés, vars organisation hjälper till med matleveranser efter naturkatastrofer.

Vi är väldigt spända på vad du ska göra med de här 100 miljonerna, sade Lauren Sanchez när hon delade ut priset till countryikonen.

Hon beskrev Dolly Parton som "en kvinna som är ett föredöme där kärlek och medmänsklighet finns med i allt hon gör", enligt BBC.

Jag anser att folk som kan hjälpa till ska låta hjärtat tala. Jag ska göra mitt bästa för att de här pengarna ska göra nytta, sade Dolly Parton.

Rättad: I en tidigare version av denna text förekom en felaktighet. Rätt är att priset har delats ut sedan 2021.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.