A-
A+

Milwaukee har vänt NBA-finalen

Milwaukees P.J. Tucker (vänster) firar med Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo och Pat Connaughton under den femte finalmatchen mot Phoenix.
Milwaukees P.J. Tucker (vänster) firar med Khris Middleton, Giannis Antetokounmpo och Pat Connaughton under den femte finalmatchen mot Phoenix.
BasketTT

Efter två inledande förluster mot Phoenix har Milwaukee nu vunnit tre matcher i rad och kopplat greppet om NBA-finalen, som spelas i bäst av sju matcher.

Annons

Annons

Milwaukees storstjärna Giannis Antetokounmpo satte 32 poäng och Khris Middleton fixade 29 poäng när gästerna vann över Phoenix med 123–119 i det femte finalmötet mellan lagen i den nordamerikanska basketligan.

Nu är Milwaukee endast en seger från att knipa sin blott andra NBA-titel i historien. Den kan komma på hemmaplan i match sex, som spelas natten mot onsdag, svensk tid.

I nattens match tog Phoenix tidigt ledningen och hade ett övertag på 16 poäng efter den första perioden. Men Milwaukee studsade tillbaka – och gick förbi – efter att ha satt hela 43 poäng i den andra perioden.

I halvtid stod det 64–61 till Milwaukee och efter den tredje perioden hade bortalaget drygat ut till en tiopoängsledning. Men Phoenix kom ikapp i slutet och med mindre än en minut kvar stod det 120–119. I slutsekunderna lyckades dock Milwaukee cementera sin ledning med ytterligare tre poäng. Laget leder därmed finalserien med 3–2 i matcher.

Milwaukee vann sin hittills enda NBA-titel 1971 och spelade senaste final 1974.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!