A-
A+

Minderårig misstänks för seriebränder i Gränby

En minderårig person misstänkt ligga bakom flera anlagda bränder i Gränby i Uppsala. Arkivbild.
En minderårig person misstänkt ligga bakom flera anlagda bränder i Gränby i Uppsala. Arkivbild.
BrottTT

Uppsalastadsdelen Gränby har den senaste tiden drabbats av en rad anlagda bränder. En minderårig person misstänks nu ligga bakom gärningarna.

Annons

Annons

Det var förra tisdagen som polisen fick larm om en brand i ett soprum i Gränby. Kort därefter kom fler samtal om ytterligare bränder och när dagen var slut hade räddningstjänsten släckt fem bränder, fyra i soprum och en i en lägenhet, i ett och samma bostadsområde.

Två dagar senare inträffade ytterligare en brand i ett soprum som även den misstänktes vara anlagd, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Polisen har misstänkt att en och samma person legat bakom gärningarna, som i ett fall rubricerats som grov mordbrand och i de andra fallen skadegörelse. På tisdagen meddelade man att en minderårig person nu har ringats in.

Personen är inte straffmyndig och därför är socialtjänsten inkopplad i det här, säger Magnus Jansson Klarin, som menar att det har krävts mycket arbete för att hitta den misstänkte.
Man har genomfört väldigt stora utredningsåtgärder med tekniska undersökningar, hört väldigt mycket vittnen på plats och genomfört dörrknackningar.

Enligt polisen rör det sig om ett tiotal bränder i Gränby den senaste tiden, mestadels soprum och förråd, men även ytterligare en lägenhetsbrand.

Huruvida den här personer är misstänkt för samtliga bränder är ännu inte klarlagt, säger Magnus Jansson Klarin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.