-
+

Minderårig misstänkt efter mord och mordbrand

En person hittades död efter en brand i ett bostadshus utanför Nässjö. Tre personer har gripits av polisen. Arkivbild.
En person hittades död efter en brand i ett bostadshus utanför Nässjö. Tre personer har gripits av polisen. Arkivbild.
BrottTT

Tre ungdomar sitter anhållna misstänkta för mord efter en brand utanför Nässjö i måndags, uppger Åklagarmyndigheten. Men det finns också en fjärde misstänkt i ärendet, en person under 15 år, skriver Smålands-Tidningen.

Annons

Annons

En person hittades död i huset efter branden, som inträffade i måndags kväll. Dagen efter greps tre ungdomar som senare anhölls. Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten är de misstänkta för mord och grov mordbrand.

Men det finns en fjärde person i ärendet som är misstänkt för brott. Sekretessen kring samtliga misstänka är massiv. Inte ens åldrarna på de dem är offentliggjorda.

Men den fjärde misstänkta, som alltså inte är frihetsberövad, är ett barn som inte är straffmyndigt, det vill säga att personen är yngre än 15 år, skriver tidningen. En begäran om försvarare har lämnats in till Eksjö tingsrätt för en minderårig person.

Utsatt för trakasserier

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den äldre kvinnan som bodde i huset larmat polisen redan på måndagseftermiddagen, då flera personer skulle utsatt henne för trakasserier.

Vi var på adressen även på eftermiddagen på grund av någon form av ofredande. Vi tittar på om händelserna eventuellt hänger ihop, säger Björn Öberg på polisen till tidningen.

Annons

Annons

Påträffad kropp

I övrigt fortsätter utredningen av ärendet.

"En kropp påträffades i bostaden efter branden. Identiteten på den avlidna är inte fastställd, men i nuläget tyder det på att det är den kvinna som bodde där", säger kammaråklagare Heléne Thomasson i pressmeddelandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss