A-
A+

Minister: Vi måste leva med viruset

Sajid Javid, Storbritanniens hälsominister. Arkivbild.
Sajid Javid, Storbritanniens hälsominister. Arkivbild.
StorbritannienTT-AFP

Trots den kraftiga smittspridningen ska införandet av nya coronarestriktioner i England ses som en allra sista utväg, enligt hälsoministern Sajid Javid.

Annons

Annons

Storbritannien har drabbats hårt av pandemin. Spridningen av omikronvarianten har beskrivits som ohämmad den senaste tiden.

Sedan jul har Nordirland, Skottland och Wales beslutat om nya restriktioner som begränsar folksamlingar.

Men den brittiska regeringen, som ansvarar för sjuk- och hälsovårdspolitiken i England, har än så länge inga planer på ytterligare restriktioner. I förra månaden infördes krav på munskydd i de flesta allmänt tillgängliga lokaler. De som kan ska jobba hemifrån och det behövs covidpass för att komma in på exempelvis nattklubbar.

"Inskränkningar i vår frihet måste vara en allra sista utväg och det brittiska folket förväntar sig med rätta att vi gör allt vad vi kan för att undvika dem", skriver Sajid Javid i en debattartikel i Daily Mail.

"Jag har bestämt mig för att vi måste ge oss själva den bästa chansen att leva tillsammans med viruset", skriver han vidare.

För att bekämpa pandemin lyfter Sajid Javid framför allt fram vaccinationsprogrammet där alla vuxna erbjuds en påfyllnadsdos.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.