A-
A+

Minnesota sänkte Arizona i tredje

Minnesota Kirill Kaprizov glänste när Minnesota besegrade Arizona.
Minnesota Kirill Kaprizov glänste när Minnesota besegrade Arizona.
IshockeyTT

Efter två mållösa perioder slog Kirill Kaprizov till med karriärens första hattrick, när Minnesota besegrade Arizona.

Annons

Annons

Minnesotas Kirill Kaprizov hade bara gjort sju mål under sin NHL-karriär innan urladdningen mot Arizona. Efter 0–0 inför den tredje perioden förbättrade han sin målstatistik rejält, när han inom loppet av en kvart ledde Minnesota till seger.

1–0 kom efter 5:47, 2–0 efter 8:10.

När Jonas Brodin satte 3–0 i öppen kasse med 59 sekunder kvar av matchen började nog de flesta spelarna tänka på omklädningsrummet. Men inte Kaprizov. Tio sekunder senare var hans första hattrick i nordamerikanska proffsligan ett faktum, och slutresultatet fastställdes till 4–0.

Spelare som honom ser man inte så ofta. Att ha en sådan som honom i laget i en 0–0-match, då känner man alltid att han har en chans. Varje gång han når pucken med klubban kan han vara farlig, och skapa något ur ingenting. Han har några bra killar i kedjan som hittar honom i de öppna ytorna, men han är så bra på att skapa yta på egen hand, säger målvakten Cam Talbot.

Den ryske 23-åringen kliver med sina tio mål upp i toppen i den interna skytteligan. Hans kedjekamrat Mats Zuccarello, från Norge, noterades för tre assist i matchen.

I Colorado besegrade hemmalaget gästande Los Angeles med 2–0. Mikko Rantanen gjorde det matchvinnande målet halvvägs in i matchen. Han hade kunnat bli tvåmålsskytt i slutet av matchen, i en snabb kontring mot öppet mål. Han valde dock att passa framrusande Nathan MacKinnon i stället.

Gabriel Landeskog fick ett mål bortdömt, sedan han boxat in pucken i buren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!