-
+

Minskning av inlagda i storstadsregionerna

Över en halv miljon människor har bekräftats smittade av covid-19 i Sverige. Arkivbild.
Över en halv miljon människor har bekräftats smittade av covid-19 i Sverige. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Ytterligare 124 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige.

De tre storstadsregionerna ser alla en kraftig minskning i antalet inlagda patienter.

Annons

Annons

Sammanlagt har 11 939 smittade avlidit i landet, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Totalt har 580 916 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19. 4 828 personer har vårdats på iva under pandemin.

Skåne har under den andra vågen varit hårt drabbat av virusets framfart, men de senaste fyra veckorna har antalet covid-patienter halverats på Skånes sjukhus, visar en lägesbild från regionen. På onsdagen vårdades totalt 264 patienter på regionens sjukhus.

I Stockholm har man sett en halvering av antalet inlagda covid-patienter sedan i december. 350 patienter vårdas just nu med covid-19 på regionens sjukhus.

En nedgång syns också i Västra Götaland, där man sett en 40-procenting minskning i antalet inneliggande patienter med covid-19 sedan den 5 januari. 343 patienter vårdas på sjukhus under onsdagen.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss