Miriam Bryant släpper platta om sitt ex

Miriam Bryant samarbetar med flera artister på det kommande albumet. En av dem är Jireel. 'Det blev bara snubbar tyvärr! Jag tycker väl om snubbar', säger hon.
Miriam Bryant samarbetar med flera artister på det kommande albumet. En av dem är Jireel. "Det blev bara snubbar tyvärr! Jag tycker väl om snubbar", säger hon.
MusikTT

Miriam Bryant har skrivit ett helt album om en gammal kärleksrelation – med titeln "PS: Jag hatar dig".

Plattan är ett slags brev till mitt ex, berättar hon.

Annons

Annons

Miriam Bryant är årets Ulla Billquist-stipendiat.
Miriam Bryant är årets Ulla Billquist-stipendiat.
Miriam Bryant släpper en ny skiva senare i höst. På fredag kommer den första singeln.
Miriam Bryant släpper en ny skiva senare i höst. På fredag kommer den första singeln.
'PS: Jag hatar dig' heter Miriam Bryants kommande skiva.
"PS: Jag hatar dig" heter Miriam Bryants kommande skiva.

Under tisdagen tilldelades Miriam Bryant Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium, som går till en kvinnlig artist som berikar den svenska musikscenen. Innan Bryant fick priset hade hon varken koll på sångerskan eller stipendiet.

När jag läste om det såg jag att jättemånga som jag ser upp till har fått det tidigare, så jag är väldigt glad, säger 29-åringen.

Bland de tidigare stipendiaterna finns First Aid Kit, Seinabo Sey och Robyn.

Miriam Bryant debuterade med singeln "Finders, keepers" 2011 och har sedan dess släppt flera album. Under karriären har hon även medverkat i TV4:s "Så mycket bättre" och uppträtt ihop med Håkan Hellström inför ett slutsålt Ullevi. Trots det konstaterar Göteborgsdottern under stipendieutdelningen att "Drömmar som går i uppfyllelse slutar betyda någonting" – det är omöjligt att hela tiden leva i extasen.

Det låter så deppigt, det var dumt formulerat. Men när en dröm går i uppfyllelse är det inte en dröm längre, det är verklighet. Men jag är verkligen otroligt tacksam och glad, säger hon.

"Inte för hans skull"

Miriam Bryant har haft bra tajming med sin musik pandemiåret 2020. Den 6 mars avlutades hennes turné på Scandinavium, någon dag senare kom coronarestriktionerna. Under sommaren har hon mest skrivit ny musik och på fredag släpps "Ditt fel", ett samarbete med Jireel.

Det är den första låten från det kommande albumet "PS: Jag hatar dig" som släpps i november, och även det första kapitlet i en lång kärleksberättelse.

Hela plattan är ett slags brev till mitt ex, den här låten skrevs när det fortfarande inte var mitt ex. Man får följa med i relationen och hur den tar slut, säger Miriam Bryant.

Hennes ex har hört delar av plattan, men inte allt.

Det är inte för hans skull jag gör det här. Det blir en del överraskningar för honom, men jag bryr mig inte.

Annons

Annons

"Hitta på trauman"

Under hela sin karriär har Miriam Bryant skrivit självbiografiska texter, ibland på engelska, ibland på svenska. Men hon är inte säker på att det alltid kommer att vara så.

Jocke Berg sade förra gången vi skrev ihop att när man bli äldre slutar man ha saker att säga, så man får väl hitta på trauman. Jag förstår ändå vad han menar. När man har skrivit om samma slags snubbe, även om det inte är samma person, blir det "nu har jag gått i den här fällan igen". Nu börjar jag få slut på formuleringar. Om jag fortfarande har en musikkarriär om tio år får man försöka skriva om andra saker.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons