A-
A+

Misslyckat brittiskt satellitförsök

Virgin Orbits Boeing 747-plan som flög upp med raketen till 1,2 mils höjd över Atlanten. Raketen lyckades dock inte komma in i omloppsbana på grund av att en 'avvikelse' inträffade.
Virgin Orbits Boeing 747-plan som flög upp med raketen till 1,2 mils höjd över Atlanten. Raketen lyckades dock inte komma in i omloppsbana på grund av att en "avvikelse" inträffade.
StorbritannienTT

Annons

Annons

Försöket att skjuta upp den första raketen i omloppsbana runt jorden från brittisk mark misslyckades natten till tisdagen.

Rymdprojektet Virgin Orbit drivs av den brittiske miljardären Richard Branson.

Företagets 21 meter långa raket fästes på ena vingen på ett specialbyggt Boeing-flygplan som tog med den upp till 1,2 mils höjd från en rymdbas i Cornwall i sydöstra England.

På drygt en mils höjd släpptes raketen och motorn startade som planerat söder över Atlanten söder om Irland. Men sedan gick något fel.

När raketen skulle komma in i omloppsbana för att släppa de nio satelliter som skulle placeras ut skrev Virgin Orbit-forskarna på Twitter att en "avvikelse" inträffat som gjorde att raketen inte nådde omloppsbanan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.