A-
A+

Misstankar stärkta mot anhållen för Växjömord

En man i 70-årsåldern sköts i går kväll ihjäl i ett villaområde i Växjö. Polisen var på plats med tekniker och spärrade av brottsplatsen.
En man i 70-årsåldern sköts i går kväll ihjäl i ett villaområde i Växjö. Polisen var på plats med tekniker och spärrade av brottsplatsen.
BrottTT

En man har gripits misstänkt för mordet på en 70-årig man i ett villaområde i Växjö. Den gripne, jämnårig med mordoffret, misstänks på sannolika skäl för mord och anhölls i sin frånvaro tidigare på onsdagen.

Annons

Annons

Gripandet skedde vid 15-tiden i Tingsryd söder om Växjö och utan dramatik, skriver polisen på sin hemsida. Mannen förhördes sedan på onsdagskvällen.

Den misstänkte har inte avgett någon inställning i förhöret. Men jag kan säga att mannen har lämnat en berättelse som stärker misstankarna. Mer än så kan jag inte utveckla detta just nu, säger åklagare Jonny Philipsson till Smålandsposten.

Polisen ser ingen koppling till kriminella gäng enligt pressinformatör Robert Loeffel.

Nej, detta är en enskild händelse, sade Loeffel till TT tidigare under dagen.

Polisen har en uppfattning om motivet, men Loeffel vill inte gå närmare in på detta. Han vill inte heller berätta om den mördades tidigare relation till den misstänkte. Om honom säger Loeffel bara att det är en man från Kronobergs län.

Ingen ytterligare person misstänks vara inblandad.

Polisen fick larm om skottlossning i stadsdelen Teleborg vid 18-tiden på tisdagen. Vittnen hörde flera skott och på platsen hittades den ihjälskjutne mannen. Skjutningen skedde i anslutning till den mördades hem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.