A-
A+

Misstänkt mördad 18-åring hittad

En mordutredning har inletts i samband med att en 18-årig flicka i Höör försvunnit.
En mordutredning har inletts i samband med att en 18-årig flicka i Höör försvunnit.
BrottTT

Den 18-åriga kvinna som varit försvunnen i Höör har hittats död.

En man i 25-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mord.

Vi har funnit en kropp och vi har konstaterat att det är den försvunna kvinnan, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT.

Annons

Annons

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford håller en pressträff utanför polishuset i Höör med anledning av det misstänkta mordet på en 18-årig kvinna.
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford håller en pressträff utanför polishuset i Höör med anledning av det misstänkta mordet på en 18-årig kvinna.

Den anhållne mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, uppger Westford.

Den 18-åriga kvinnan försvann för över ett dygn sedan. Hon lämnade en väns bostad vid tvåtiden natten till tisdag, men kom aldrig hem.

Ju mer kvällen gick och timmarna led så kom vi fram till att det här är nog inte ett naturligt försvinnande. Då smalnade vårt arbete av, säger Ewa-Gun Westford.

Starka känslor

Utredningsarbetet under natten ledde först till att en förundersökning om människorov inleddes, men det övergick till att bli en förundersökning om mord.

Det beror på den sammantagna bilden vi har just nu, säger Westford på en fråga om varför polisen misstänker mord i nuläget.

Kvinnans försvinnande och det faktum att polisen misstänker mord väcker starka känslor i det skånska samhället. Linda Jakobsson står på sin uppfart intill polisavspärrningarna och berättar att hon vaknade av helikoptrar i natt.

Jag har egna barn och tycker att det är olustigt att det kan hända, att man inte kan gå hem ensam en vanlig vardagskväll, säger hon till TT.

Bo Persson, som bor i området där kvinnan försvann, är skakad och följer på avstånd polisens arbete som pågår i det avspärrade området vid en å som löper genom ett villakvarter i centrala Höör.

Konstigt, det är obehagligt. Det är sådant man kan tro inte händer här i Höör, säger han.

Annons

Annons

Början av utredningen

Kyrkan i Höör har slagit upp sina portar och redo att ta emot människor som kanske vill prata med någon om det som hänt i det lilla samhället.

Vi är ett team som jobbar framåt så länge det behövs, säger Mikael Johansson, kyrkoherde i Höörs församling.

Tre platser har varit avspärrade i Höör och på en av dessa har kvinnan hittats, men polisen vill inte uppge vilken plats det rör sig om. Platserna är fortsatt avspärrade och tekniska undersökningar kommer att fortsätta under kvällen, uppger polisen på sin hemsida.

Vi är på alla tre platserna och arbetar. Vi är precis i inledningen av en utredning, säger Westford.

"Smalnar av"

TT: Vad ledde fram till gripandet av just den här mannen?

Att man smalnar av informationen som man får. Man får information som man kan putta åt sidan, men till slut leds man fram till något som gör att man måste göra en framryckning. Då blev det ett frihetsberövande.

Mannen, som är i 25-årsåldern, anhölls vid 13-tiden på onsdagen.

"Utredningen är i sin linda och vi arbetar intensivt med sedvanliga utredningsåtgärder, såsom förhör och tekniska undersökningar", säger kammaråklagare och förundersökningsledare Kristoffer Nordström, i ett pressmeddelande.

Varken polis eller åklagare går in på några detaljer i mordutredningen. Polisen uppgav vid lunchtid på onsdagen att man då inte hade någon klar bild över vilken relation den anhållne mannen har till den döda kvinnan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!