A-
A+

Misstänkt Parisskytt flyttad till psykiatrin

Enligt nyhetsbyrån AP deltog kurdiska aktivister, vänsterpolitiker och anti-rasismgrupper i demonstrationerna på lördagen.
Enligt nyhetsbyrån AP deltog kurdiska aktivister, vänsterpolitiker och anti-rasismgrupper i demonstrationerna på lördagen.
FrankrikeTT-AP-AFP

Mannen som är misstänkt för fredagens dödliga skjutning i Paris har flyttats från fängsligt förvar till en sluten psykiatrisk klinik på grund av hälsoskäl, uppger åklagaren.

Annons

Annons

Doktorn som undersökte den misstänkte i dag sade sent på eftermiddagen att hälsoläget för personen inte är förenligt med det fängsliga förvaret, säger åklagaren.

Utredningen fortsätter, och den misstänkte mannen kommer att presenteras för en domare när hans hälsotillstånd tillåter det.

Tre personer dödades under fredagens skjutning vid ett kurdiskt kulturcenter och en frisörsalong i centrala Paris. Den misstänkte skytten är en 69-årig man som i december förra året gick till attack mot minst två personer på en migrantanläggning med kniv. Han anklagades då bland annat för väpnat våld med rasistiskt motiv och släpptes ur fängsligt förvar för bara några dagar sedan.

När tusentals människor på lördagen samlats i centrala Paris för en tyst minut för dödsoffren från skjutningen vältes minst fyra bilar och polis avfyrade tårgas.

Den tysta minuten uppges snabbt ha övergått i mer våldsamma scener. Enligt nyhetsbyrån AFP har flera personer kastat föremål på polis och vält fyra bilar. En bil ska också ha satts i brand. I samband med oroligheterna har polis avfyrat tårgas.

Deltagare i protesterna har sagt till nyhetsbyrån att fransk säkerhetstjänst inte gjort tillräckligt för att förhindra attacken.

Upprörda människor har också tagit sig ut på gatorna i Marseille. Där ska det dock inte ha blivit våldsamt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.