A-
A+

Misstänkt polismördare inte psykiskt sjuk

Blommor och ljus vid platsen för polismordet i Biskopsgården ett par dagar efter dådet.
Blommor och ljus vid platsen för polismordet i Biskopsgården ett par dagar efter dådet.
BrottTT

Den 17-årige pojke som misstänks ha mördat en polisman i Göteborg bedöms inte vara allvarligt psykiskt sjuk. Det visar en mindre undersökning som Rättsmedicinalverket gjort, skriver GT.

Annons

Annons

Bedömningen gäller både för tiden vid mordet den 30 juni, och under den pågående häktningstiden. Både åklagaren och pojkens advokat ville att han skulle genomgå utredningen, som ibland kallas "liten rättspsykiatrisk undersökning".

Kammaråklagare Linda Wiking säger till GT att hon sannolikt inte kommer att begära en större psykiatrisk undersökning av 17-åringen.

Men Rättsmedicinalverket håller dörren öppen: "Det som skulle kunna tala för att ändå genomföra en rättspsykiatrisk undersökning är brottets höga straffvärde och karaktär", skriver man i den mindre utredningen, enligt GT.

Polismannen sköts till döds i stadsdelen Biskopsgården sent en vardagskväll, när han stod och pratade med några personer. 17-åringen greps två dagar efter skjutningen. Han är misstänkt för bland annat mord.

17-åringen har tidigare dömts för ett mordförsök som skedde 2019. Polisen misstänker att den person som utsattes för mordförsöket också var den egentliga måltavlan vid skottlossningen i juni. Polismannen blev troligen träffad av misstag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!